Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wow: zóveel paaseitjes eten we gemiddeld tijdens Pasen

Dat zijn er nogal wat...

Tijdens het paasweekend genieten we volop van lekker eten, zoals paaseitjes. De overheerlijke chocolade snacks liggen al maanden in de winkel, maar dit is het moment om er volop van te smullen. Time for a little cheat! Maarre, hoeveel van die paaseieren eten we nu eigenlijk gemiddeld tijdens Pasen?

Paaseitjes

Tijdens dit lange weekend geven we ook ons zelfdiscipline a day off en wordt er veel lekkers genuttigd. Van suikerbrood tot croissantjes en van gevulde eieren tot chocolade-eieren. Er is genoeg lekkers te vinden in de supermarkt. De transitie van kerst- naar paassnoep loopt sinds enkele jaren zo vlekkeloos in elkaar over, dat we geen periode zonder feestelijk snoepgoed hoeven te doen. De kans is dus aanwezig dat je je enkele weken voor Pasen al overgaf aan de paaseitjes. We get it. Probeer de verleiding van de vrolijk gekleurde chocolade-eitjes maar eens te weerstaan – dat is toch moeilijker dan we zouden willen.

Onderzoek

HEMA nam enkele jaar geleden polshoogte bij het paasei-minnende volk. De keten was namelijk benieuwd hoeveel choco-eitjes we nu eigenlijk eten. Wat bleek? Rond de paasdagen maken we 47 paaseitjes soldaat. Maar dat was in 2018… In stressvolle tijden vermoeden we dat we toch wel iets meer van de zoete lekkernij naar binnen werken dan voorgaande jaren.

Genieten

Het is belangrijk dat je jezelf af en toe een lekkernij gunt. We willen daarom vooropstellen dat je zeker moet genieten van de paaseitjes tijdens Pasen. Probeer het alleen niet al té gek te maken als je op je voeding let. De paaseieren zijn namelijk behoorlijke caloriebommen en een paaseitje bevat zo’n 45 calorieën. Enne, daar eten we er dan vaak meerderen van. Maar no worries, want met 5 minuten hardlopen heb je alweer een eitje verbrand. Wandel je liever? Trek dan 10 minuten uit om een chocolaatje te verbranden. Maar vergeet ook vooral niet te genieten van dit heerlijke weekend, een cheat day op z'n tijd is helemaal niet erg!

Bron: Beau Monde, Marie Claire | Beeld: Netflix (Emily in Paris)