Science says: chocolade eten in de ochtend helpt je om af te vallen

Mocht je nog een excuus nodig hebben om die reep chocolade aan te breken.

Lees ook

Een broodje hagelslag, een bammetje rijkelijk besmeerd met Nutella of misschien wel een reep chocolade in de ochtenduren. Heel erg lekker, maar niet bepaald gezond. Right? Nou, niets blijkt minder waar. Volgens onderzoek zou je zelfs afvallen van chocolade eten in de ochtend.

Melkchocolade

Wie dacht dat chocolade heel ongezond is, heeft het mis. Een recente studie bewijst namelijk het tegenovergestelde, want chocola zou namelijk heel goed zijn om in de ochtend te eten. Dat meldt de website LadBible.

Wanneer je in de ochtend melkchocolade eet, zorgt dit er niet alleen voor dat je je vrolijker voelt, maar het helpt je lichaam ook nog eens met het verbranden van vet. Uhm, reepje chocolade anyone?

Onderzoek

Onderzoekers van het Brigham and Women’s ziekenhuis in de Verenigde Staten kwamen tot deze fantastische conclusie. Voor het onderzoek gaven ze verschillende vrouwen twee weken lang twee keer per dag 100 gram chocolade. Dit deden ze ‘s ochtends, nadat de vrouwen net wakker waren geworden en ‘s avonds voor het slapen gaan.

Je zou misschien denken dat in die twee weken de kilo’s erbij aan vlogen bij de deelnemende vrouwen, maar niets bleek minder waar. Het bleek juist het tegenovergestelde, want de vrouwen verloren gewicht. Een blokje chocolade in de ochtend hielp de vrouwen bij het verbranden van vet en het verlagen van het glucosegehalte in het bloed. En het eten van chocolade in de avond bevorderde het slapen. Best news ever!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Bridget Jones

Laatste nieuws

Zie ook