Aha: zó weet je welke kleur blush het beste bij jouw huid past

Verschillende blush- en huidskleuren: hier moet je op letten.

Blush is er in talloze kleuren en vormen. Van dieprood tot lichtroze, in poedervorm of als crème, mat of glanzend: je kunt er alle kanten mee op. Een goede blush mag natuurlijk niet in je make-up stash ontbreken, maar hoe vind je de juiste kleur voor jouw huid?

Welke kleur?

Het vinden van de perfecte blush voor jouw huidtint heeft alles te maken met de ondertoon van je huid. Draag je regelmatig foundation of bronzer? Dan heb je hier vast wel eens van gehoord en weet je wat de ondertoon van jouw huid is. Bijvoorbeeld: heeft jouw huid een warme ondertoon? Dan staat een warme kleur blush jou beter. Heeft je huid een koele ondertoon? Ga dan voor een koele kleur blush.

Licht tot zeer licht

Heb jij een lichte tot zeer lichte huid á la Lily Collins? Verbrand jij snel en word je bijna niet bruin? Dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon in je huid. De perfecte blush bij jouw huidtint is dan ook een koele en neutrale kleur. Denk bijvoorbeeld aan zachtroze, lichte perzikkleuren en zachte koraalkleuren. Ga ook voor een licht gepigmenteerde blush om te voorkomen dat het effect too much wordt.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Medium

Mensen met een medium huidskleur geven ons zeker een staaltje blush envy. Mensen met een medium huidtint hebben namelijk geen overheersende ondertoon waardoor ze zowel warme als koele kleuren blush goed kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan Bella Hadid en Adriana Lima. De perfecte blush voor jou? Gebruik een blushpallet en experimenteer erop los: jij kan eigenlijk niet de mist in gaan!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

Olijfkleurige huid

Lijkt jouw huidskleur een beetje op die van Kim Kardashian? Grote kans dat je een olijfkleurige huidskleur hebt. Mensen met deze huidtint hebben een gelige ondertoon en een geelgroene tint in de huid. Hierdoor zie je er misschien sneller wat grauw en grijs uit. Des te belangrijker is een goeie blush want daarmee haal je je huid weer helemaal op. Kies voor een oranje, roze of perzik kleur blush. Deze kleuren complimenteren namelijk je huidtint. Ook staat een bronzer jou waarschijnlijk prachtig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian (@kimkardashian)

Zwarte huid

Van Rihanna tot Lupita Nyong’o: de ondertoon van mensen met een zwarte huidtint kan nogal variëren, maar vaak staan kleuren met een warme ondertoon vrijwel iedereen met deze huidskleur prachtig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RİHANNA🔵 (@rihannaofficiall)

Kies bijvoorbeeld voor kleuren zoals dieprood, felroze of uitgesproken koraalkleuren. Jij kan best wat risico nemen, dus ga voor een goed gepigmenteerde blush.

Bron: Marie Claire, Elle, Cosmopolitan | Beeld: iStock

Laatste nieuws