Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo gaat het nu met de cast van ZOOP

Waar houden de rangers zich tegenwoordig mee bezig?

Nu de geruchten in de rondte gaan van een heuse ZOOP-comeback, zijn we natuurlijk razend benieuwd hoe het nu met de originele cast van de razend populaire serie gaat. Want, waar houden de rangers zich vandaag de dag mee bezig?

Comeback

We konden vroeger geen genoeg krijgen van de serie ZOOP en de bij behorende films. De films Zoop in AfrikaZoop in India en Zoop in Zuid-Amerika staan nog als de dag van gister in ons geheugen gegrift. Onlangs sprongen we stiekem dan ook een gat in de lucht toen regisseur Jon Karthaus een mysterieus bericht op zijn Instagram plaatste. Hij filmde namelijk het script van – wat leek – een ZOOP-film, die zich in Australië zal gaan afspelen. “Zal ik dit gaan schrijven??? #ZOOP“, schreef hij in de caption. Betekent dit dat er een nieuwe ZOOP-film komt? Fingers crossed! En hoewel de regisseur niet heeft stilgezeten, heeft ze originele cast dat ook zeker niet gedaan.

Vivienne van den Assem

Vivienne van den Assem – beter bekend als de mysterieuze Elise Pardoel – was voor haar rol in ZOOP al te zien in Goudkust en Onderweg Naar Morgen. Talking about nostalgie, ha! Na haar succesvolle rol in ZOOP werkte ze verder aan haar acteercarrière. Zo was ze te zien in Meiden Van De Herengracht en Flikken Maastricht. Toch vindt de actrice een functie die haar nóg beter op het lijf is geschreven: presenteren. Zo heeft Vivienne jarenlang voor Nickelodeon mogen presenteren en zien we haar tegenwoordig geregeld achter de RTL Boulevard-desk staan. De presentatrice is onlangs bevallen van dochtertje Anouk en is al moeder van zoontje Guus.

Nicolette van Dam

Nicolette van Dam heeft jarenlang de rol van – de ietwat verwende – Bionda Kroonenberg op zich genomen. Enne, die rol was haar op het lijf geschreven, want wat was ze ge-wel-dig. Na ZOOP sleepte de actrice nóg een erg succesvolle rol binnen, namelijk Solange in de kijkcijfer-hit Voetbalvrouwen. Door haar blonde lokken, prachtige uiterlijk en fijne persoonlijkheid werd Nicolette al snel opgemerkt. Hierdoor werd ze gevraagd om voor RTL te gaan presenteren. In de jaren daarna is de blondine het vaste gezicht van De Bloemenstal, RTL Woonmagazine en My Name Is. Ook presenteerde Nicolette SBS-programma's als The Next Boy/Girl Band en Liefs Uit Holland. Inmiddels zien we Nic niet zo vaak meer voor de camera, maar is ze meer bezig met ondernemen samen met haar man Bas Smit. Samen heeft het stel twee dochtertjes Lola-Lily en Kiki-Kate.

Juliette van Ardenne

Juliette van Ardenne a.k.a. Sira Schilt is in ZOOP de jongste van de hele groep rangers. Na het einde van de populaire serie is het ook Juliette die haar acteer skills nog meer wil laten schitteren. Zo was ze na ZOOP onder andere te zien in ONM en Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook wist de actrice een grote rol binnen te slepen in de SBS-serie Dokter Tinus, waarin ze Kim Franken speelde. Inmiddels is Juliette moeder geworden van dochter Dees en zoon Kobus.

Ewout Genemans

Ewout Genemans kennen we natuurlijk allemaal als Bastiaan van Diemen in ZOOP. Samen met zijn ZOOP-bestie Moes brengen ze onder de naam Bastiaan en Moes in die tijd de ZOOP-hit 'Ooh Ooh Het Voelt Zo Goed' uit. Ook brengt Ewout later zijn liefdeslied 'Verliefd' uit. Na ZOOP bedacht Ewout om het over een andere boeg te gooien. Zo ging hij in plaats van acteren, presenteren. Zo presenteerde hij onder andere De Museumbende, Ewout In De Cel en Willem Wever. Inmiddels heeft Ewout een heuse carrière als tv-producent van tv-producties als From Russia With Love en Fans. Ook is Ewout te zien geweest in real life politieseries als Bureau Burgwallen, Bureau Hofstad en is hij nu te zien in Bureau Arnhem.

Monique van der Werff

Monique van der Werff speelde niemand minder dan de extravagante Taffy Arends in ZOOP. Net als Vivienne, zouden we Monique al kunnen kennen vóórdat ze in ZOOP te zien was. De actrice speelde namelijk Suzy in Onderweg Naar Morgen. Toch werd het – in tegenstelling tot haar ZOOP-collega's – erg stil rondom Monique na het succesvolle tv-programma. En wat blijkt? De actrice wilde juist schitteren op de planken en waagde ook nog een gokje als zangeres. Zo doet Monique in 2007 mee aan So You Wanna Be a Popstar?, maar helaas komt ze niet verder dan de derde aflevering. Tegenwoordig doet ze niks meer van deze dingen en fungeert ze als 'hoedster van vrouwencirkels' en is ze coach, doula en zwangerschapsdansdocent.

Jon Karthaus

Jon Karthaus speelde de slimme en ietwat onhandige Moes Brinksma in ZOOP. Na het succes van de serie besloot de acteur achter de schermen te gaan werken. Zo is hij samen met vriend en ex-collega Ewout Genemans met productiebedrijf No Pictures Please, verantwoordelijk voor de productie van Fans en Heibel Langs De Lijn. Ook is Jon werkzaam als regisseur van onder andere de films Homies, Costa!! en Fijn Weekend. Jon heeft sinds 2005 al een relatie met Carolien Spoor met wie hij samen twee zoontjes heeft: Otis en Elias.

Patrick Martens

Patrick Martens omarmde de rol van de stoere Mike Bosboom in de populaire serie. Maar al vóór ZOOP was Mike te zien als Morris Fischer in Goede Tijden, Slechte Tijden. Na ZOOP is de acteur samen met ZOOP-bestie Vivienne van den Assem te zien als presentator bij Nickelodeon. In die tijd had Mike een relatie met musicalster Freek Bartels, maar inmiddels heeft Patrick een nieuwe liefde gevonden. Tegenwoordig zien we Patrick als vertrouwd gezicht bij Koffietijd én mag hij zichzelf een van de winnaars noemen van Het Perfecte Plaatje.

Voel je die nostalgische vloed alweer over je heen komen nadat je dit hebt gelezen? Goed nieuws! Je kan namelijk alle afleveringen van ZOOP zien bij Videoland! Nóg leuker: alle films staan er ook op. Dat wordt dus lekker bingen!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress, Instagram