Snel afgeleid? Instagram komt met een nieuwe functie

En nu maar hopen dat het helpt.

Lees ook

Zit jij altijd op Instagram te scrollen tijdens je pauze, op je werk of op je studie? En check jij bij elke melding je telefoon? Dat kan je behoorlijk afleiden. Daarom komt Instagram met een nieuwe functie.

Quiet Mode

Instagram komt met de functie genaamd: Quiet Mode. Deze instelling moet afleiding voorkomen. Zodra je de functie inschakelt krijg je namelijk geen meldingen meer. En nu hoor ik je denken: maar dan zet ik mijn telefoon toch gewoon op stil? Nou, Als je de Quiet Mode gebruikt, stuurt Instagram de contacten die jou DM’en, een bericht dat je niet beschikbaar bent op dat moment. Zo hoef jij niks te doen en is iedereen er van op de hoogte dat je even niet bereikbaar bent. Handig voor als je net in gesprek bent met je crush en je niet wil dat hij denkt dat je hem negeert.

Gebruik

De Quiet Mode is op dit moment al beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Nog niet in Nederland dus, maar Instagram hoopt dat andere landen snel zullen volgen. Nog eventjes wachten dus.

Om je alvast voor te bereiden op de nieuwe functie zijn dit de stappen die je moet zetten om de functie in te schakelen. Ga naar Instagram en klik op de drie streepjes rechtsboven. Ga dan naar ‘settings’ en vervolgens naar ‘notifications‘. Klik dan op ‘pause allet voilà. Je kunt nu kiezen hoelang je de meldingen wil uitschakelen.

Bron: tagmag | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook