Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Donny Roelvink over teelbalkanker: 'Kinderen krijgen stukje lastiger'

'Er ging gelijk een alarm bij me af van hoe het zou zitten met vruchtbaarheid'

Nederlandse premiere Jungle Cruise

Donny Roelvink maakte afgelopen december bekend dat hij teelbalkanker heeft. Sindsdien neemt de Roelvink-telg zijn volgers op social media mee in zijn herstel. In de talkshow Renze op Zondag gaf hij gisteravond een update.

Operatie

Halverwege december vertelde Donny Roelvink vanuit het ziekenhuisbed dat hij onder het mes moest vanwege teelbalkanker. "Na het horen van een positieve CT-scan uitslag (waar gelukkig geen verdere uitzaaiingen waren te zien) ben ik gelijk onder het mes gegaan", schreef hij toen op Instagram. Het herstel verloopt gelukkig soepel, al heeft hij ook slecht nieuws gekregen.

Vruchtbaarheid

Het wordt voor Donny namelijk lastiger om in de toekomst kinderen te krijgen. Een van zijn testikels is verwijderd, omdat daar een tumor van 4 bij 4 cm in zat. Hierdoor is de kans dat Donny kinderen kan krijgen minder geworden. "Er ging gelijk een alarm bij me af van hoe het zou zitten met vruchtbaarheid. Dat is een stuk moeilijker (kinderen krijgen, red.), maar wel mogelijk", legt Donny uit.

"Het is een hele grote wens van mij om papa te worden. Ze zeiden 'het kan nog, maar in jouw geval gaat het wel een stukje lastiger worden'. Maar de kans is er nog wel'", vertelde Donny. Voor de operatie heeft hij nog zaad laten invriezen, maar hij kreeg van de dokters te horen dat zijn zaad niet bruikbaar was. "Dat was dubbel op, want ik kreeg eerst te horen dat ik kanker had en ook nog eens dat ik niet heel sterk zaad van mezelf had", aldus Donny. Gelukkig hoeft Donny geen verdere chemotherapie, maar hebben de dokters heb aangeraden om 'waakzaam te wachten'.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress

Showbizz
  • 2021, July 26. Kinepolis, Leidschendam, the Netheralnds. Nederlandse premiere Jungle Cruise. Fotograaf: BrunoPress/David Heukers