Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: dus hiervoor is dat extra vetergaatje in je schoen

Dus toch niet voor de sier?

Young women with shopping bags standing on the street

Sneakers zijn dé schoenen waarvan je enkele paren in je kast moet hebben. Naast het feit dat ze ontzettend lekker lopen, staan ze ook nog eens bij veel verschillende outfits. Ze stralen onder je mooiste gym-outfit en maken de look met je jurkje stoer. Ben je net als wij een echte sneaker freak, dan heb je je tijdens het strikken van je veters vast al weleens afgevraagd waar dat extra vetergaatje eigenlijk voor is. Wij vertellen je meer!

Niet voor de sier

Misschien heb je weleens gedacht dat het extra gaatje voor de sier op je sneakers zit. Nou, we kunnen je alvast verklappen dat dat niet het geval is! Door je veters hier doorheen te rijgen zien je schoenen er niet per se meer fashionable uit. Soms ziet het er juist een beetje gek uit, omdat – nou ja – we're just not used to that. En dingen die we niet gewend zijn, tja, daar houden we nu eenmaal niet van.

Blaren voorkomen

Maar waarvoor is het extra vetergaatje dan wel? Als je weleens last hebt van blaren of pijnlijke tenen, is de kans aanwezig dat dit komt omdat je dat extra gaatje niet hebt meegenomen tijdens het veter strikken. Als je dit wel doet, zit je voet namelijk veel strakker in je schoen. En dat zorgt ervoor dat je voeten veel meer steun krijgen en minder verschuiven in je sneakers. Met als gevolg: prinsessenvoetjes zónder blaren of pijnlijke plekken. Had je dit maar eerder geweten hè?

Bron: Girlscene | Beeld: iStock

Lifestyle
  • Look what we bought. Close up of two girl in jeans and sneakers holding colorful shopping bags