Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Luisteren naar kerstmuziek is goed voor je gezondheid

We love it!

'It's the most wonderful time of the year': grote kans dat je het liedje nu de hele dag in je hoofd hebt zitten. We worden tijdens de feestmaanden platgegooid met kerstliedjes, maar wist je dat het luisteren naar kerstmuziek juist heel erg goed voor je is? Wij leggen je uit waarom.

Nostalgische gevoel

Skyradio is onze all time favorite tijdens de feestmaanden. Met The Christmas Station verblijd de zender menig Nederlander met heerlijke kerst jingles, en dat is natuurlijk waar we van houden. Maar waarom houden we zo van kerstliedjes? Het heeft met name te maken met het warme, nostalgische gevoel wat het ons geeft.

Gezellige tijd

Heb jij nou alleen maar positieve gevoelens als je denkt aan kerst, dan is de kans groot dat je ook een grote glimlach op je gezicht krijgt als je kerstmuziek hoort. Mensen die deze gevoelens hebben, denken hoogstwaarschijnlijk aan die gezellige tijd waar je met je vader de kerstboom optuigt, of dat je met je hele familie aan het kerstdiner zit. Guilty!

Positief en vrolijk

Natuurlijk zijn de welbekende kerstliedjes al jarenlang megapopulair, waardoor we het wel mee móéten zingen als we ze voorbij horen komen. Dat komt vooral omdat kerstmuziek zelf ook vaak positief en vrolijk is. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat kerstmuziek zorgt voor een heleboel positieve en vrolijke gevoelens. Natuurlijk versterkt muziek je gevoel alleen maar meer als je zelf al dol bent op de feestdagen, waardoor jij tijdens de kerstdagen een bom vol geluk bent!

Bron: Vriendin | Beeld: Brunopress