Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wintersport staat voor de deur: heb jij al een goede skibroek?

Wij leggen uit waar je op moet letten.

Besneeuwde bergen en pistes, lachende skiërs en après-ski. De echte wintersporter staat zeker al te popelen om de pistes af te kunnen dolen. En dat doe je natuurlijk met een goede en gedegen skibroek. Of je nu naar de Franse of Zwitserse Alpen of naar de Sierra Nevada in Spanje gaat: een skibroek is misschien wel het meest essentiële onderdeel van de uitrusting van de wintersporter.

Met een trainingsbroek gevoerd met fleece kom je er niet echt. Nee, zowel de dames als heren skibroeken van vandaag de dag zijn echt van een ander kaliber. Een ski- en snowboard broek houdt je lekker warm en droog tijdens je fantastische tijd op de piste dankzij de vele praktische eigenschappen. Niets is natuurlijk zo irritant als met een natte broek rondlopen of skiën. Waterdichte skibroeken zijn speciaal ontworpen om dat te voorkomen.  Al val je een keer of tien keer, je blijft droog. Kritisch getapete naden voorkomen op hun beurt weer dat er geen vocht of sneeuw via de naden de broek binnensijpelen. Iets om rekening mee te houden als je je skibroek kiest voor jezelf of als cadeau voor je broer, vriend of vader bijvoorbeeld. 

Technische maar duurzaam geproduceerde skibroeken

En behalve getapete naden zijn heren skibroeken tegenwoordig voorzien van andere technische hoogstandjes. Broeken met een waterdichtheid én ademend vermogen bijvoorbeeld. Hierdoor kun je lang comfortabel vertoeven op de pistes en in de sneeuw. Of broeken voorzien van ventilatieritsen als je het te warm krijgt en met ritsen bij de enkel, zodat je je snowboots gemakkelijk aan en uit kunt trekken. Aan duurzaamheid is ook gedacht. De bekende merken hebben shred bibs die duurzaam zijn. De broeken zijn dan vervaardigd van materialen zoals gerecyclede plastic flessen en visnetten. Zo sta je niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam op de piste. 

Knalrood of legergroen?

Tot zover de technische snufjes van de broeken. Natuurlijk is er ook een uiteenlopend assortiment skibroeken als het aankomt op de vorm, pasvorm, kleuren en soorten. Zo zijn er verschillende typen heren skibroeken. Denk bijvoorbeeld aan een schred bib oftewel een heren skibroek met bretels zoals eerder genoemd. En die natuurlijk waterdicht zijn. De schouderbanden zijn vaak ook afneembaar. Uiterst handig. En de keuze is groot in de verschillende hippe kleuren en designs van skibroeken. Als je lekker wilt opvallen op de besneeuwde pistes, kies je natuurlijk ook een opvallende kleur voor je skibroek. Fel oranje of knalrood, waarom niet? Heren skibroeken zijn doorgaans beschikbaar in de maten XS tot XXL.

Hoe kies je de beste skibroek?

Bij het kiezen van een skibroek is het belangrijk om een model te vinden dat voldoet aan de eisen van de soort activiteit die je gaat doen. Ga je skiën, snowboarden of langlaufen?  Afhankelijk van je sport is het belangrijk om te letten op de waterdichtheid, het ademend vermogen, de bewegingsvrijheid en natuurlijk comfort. Ook al zijn de benen van de meeste mensen minder gevoelig voor kou, het is belangrijk om een skibroek te vinden die goed geïsoleerd is en beschermt tegen slecht weer. Een skibroek met een hardshell-membraan houdt je droog, ongeacht het weer. Broeken variëren ook in de lagen. Zo zijn er eenlaags, tweelaags en zelfs drielaags stoffen skibroeken. Welke je nodig hebt, hangt ervan af hoe waterdicht je je skibroek wilt hebben, waar je het voor nodig hebt en hoeveel je kunt uitgeven. 

Accessoires die je look compleet maken

Zo’n skibroek combineer je natuurlijk met een mooie en bijpassende ski jas om je look compleet te maken. Zijn felle kleuren niet zo jouw ding? Maar ook als je niet zo graag wilt opvallen en van geschutte kleuren houdt, is de keuze uiteraard groot. Basic kleuren zoals wit, zwart, grijs of legergroen zijn tevens populaire kleuren. En die kun je leuk combineren met gekleurde handschoenen en een beanie of must. Ook worden skibrillen steeds meer een hot item die te combineren vallen met je uitrusting. Veiligheid is natuurlijk ook belangrijk, daarom is een gedegen helm ook een must. Ook daarin is een grote keuze en zijn er verschillende varianten. Helmen met ruimte voor een muts, met een aanpasbaar ventilatiesysteem bijvoorbeeld of met een magnetische riemclip. Zo ben jij helemaal ready voor wintersport. Have fun!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.