Winterfail: ‘Omstanders voerden me schnaps uit hun skistokken’

'Terwijl mijn familie rustig verder skiede, werd ik met een banaan naar beneden gebracht.'

Lees ook

Bakken met sneeuw, lezen voor de openhaard en warme chocolademelk. In films heeft de winter vaak iets magisch, maar in real life valt het soms een beetje tegen. Tenminste, wel voor deze lezeressen…

Wintersport

Gitty: “Met familie ging ik in Oostenrijk een weekje op wintersport. Dit doen we vaker, maar aan het begin van zo’n vakantie moet ik altijd mijn zelfvertrouwen weer vinden”, vertelt ze in Grazia’s Winterboek. “Gelukkig stond ik stevig op mijn snowboard en ik had al snel de flow te pakken. Toch maakte ik opeens een dikke smak, met mijn gezicht in de sneeuw. Verschillende mensen hielpen me overeind, maar doordat ik een scherpe pijn in mijn pols voelde, ging ik meteen weer zitten.”

Schnaps uit skistokken

“Omdat de omstanders niet wisten hoe mijn snowboard los moest en ik er zelf niet bij kon, hielden ze mij met speciale folie warm”, gaat Gitty verder. “Ook voerden ze me schnaps uit hun skistokken. Terwijl mijn familie rustig verder skiede – ik had vlak voor mijn val tegen ze gezegd dat ze niet op mij hoefde te wachten – werd ik met een banaan naar beneden gebracht. Van daaruit volgde een rit met de ambulance naar het ziekenhuis waar mijn pols op twee plekken gebroken bleek te zijn. Om het helemaal af te maken, was ik de dag daarna ook nog jarig. Die bracht ik dus voornamelijk in mijn eentje door bovenaan de piste. Af en toe sjeesde mijn familie gezellig voorbij, terwijl ik een boek las en wijn dronk.”

In Grazia’s Winterboek delen nog veel meer lezeressen hun epic winterfails. Nu in de winkel! 

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook