De cast van ‘The Recruit’ blikt terug op veelbesproken cliffhanger

We zitten met zóveel vragen!

De mega populaire serie The Recruit stond vanaf 16 december op Netflix en is nu al een hot topic. Acteur Noah Centineo speelt in deze spannende crime thriller een CIA-agent die al snel terecht komt in een levensgevaarlijk machtsspel. De serie is dus zeker op het lijf geschreven van échte adrenaline-junkies. Enne, heb jij de serie binnen een paar dagen al helemaal gebinged? Dan raak je vast niet uitgepraat over de bloedstollende cliffhanger van het eerste seizoen.

Let op: dit artikel bevat spoilers over het einde van The Recruit. 

Cliffhanger

Noah aka Owen Hendrickx gaat aan de slag bij de CIA. Al snel komt hij terecht in een levensgevaarlijk machtsspel waarin hij zichzelf uit moet zien te redden. “Een advocaat die net begint bij de CIA raakt verstrikt in gevaarlijke internationale machtspolitiek wanneer een voormalige bron dreigt de aard van haar langdurige relatie met het agentschap bloot te leggen tenzij ze haar vrijpleiten van een ernstig misdrijf”, zo luidt de beschrijving op Netflix.

In de slotscène van het eerste seizoen zien we Owen (Centineo) wakker worden in een donkere ruimte. De CIA-agent zit vastgebonden op een stoel met naast hem Max (Haddock), die ook zit vastgebonden. Als Owen een beetje aan de omgeving went, ziet hij ineens een mysterieuze dame (Maddie Hasson) met een wapen binnen komen lopen. Ze richt zich tot Max. “Karolina?”, vraagt Max, waarmee ze de naam van haar verloren gewaande dochter uitspreekt. De vrouw kijkt Max dan indringend aan schiet haar in haar borst. Daarna richt ze zich tot Owen. “Wie ben je? En wat moet je hier met mijn moeder?”

Terugblik

En hoewel het verhaal an sich al super spannend is, is de cliffhanger pas écht een voor in de boeken. Variety sprak de hoofrolspelers Noah Centineo en Laura Haddock erover en blikken terug op het bloedstollende einde.

Toen de twee het script voor het eerst zagen, was het vooral Laura die schrok van het (voorlopige) einde. “Weet je nog dat Ross in ‘FriendsMonica en Chandler samen zag en reageerde van ‘nee, nee, nee’? Dat was ik terwijl ik het einde las. Ik gooide het script weg, ging direct naar Alexi (de seriebedenker) en vermoordde hem”, lacht ze. Noah voegde daar nog aan toe: “Ik dacht, is dit echt zo’n geval waarbij een van de hoofdpersonages gewoon afgemaakt wordt, of is het een twist en worden we voor de gek gehouden?” De hoofdrolspelers waren dus nét zo mindblown als wij!

Bewuste keuze

Natuurlijk snappen we dat je na het kijken van het eerste seizoen je eigen ideeën hebt van de betekenis van de cliffhanger. Seriebedenker Alexi laat weten dat het inbrengen van de cliffhanger juist een bewuste keuze was en dus ook erg noodzakelijk. “Je moet altijd de meest dramatische keuze maken, ook als dat risicovol is en het verhaal zo volledig draait. Nu er zóveel shows zijn, moet je dapper zijn”, aldus de seriebedenker.

Bron: Film Vandaag | Beeld: The Recruit

Laatste nieuws