Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo gaat het nu met Bianca Ryan die op haar twaalfde een kerstklassieker uitbracht

Is ze nog steeds met muziek bezig of juist niet?

We horen hem elk jaar weer terugkomen op de radio's: 'Why Couldn’t it be Christmas Everyday' van Bianca Ryan. De toen 12-jarige Bianca scoorde in 2006 een regelrechte hit met haar kerstlied en is tot op heden een echte kerstklassieker. Enne, kleine meisjes worden groot, zo ook Bianca. Hoe gaat het nu met haar?

Winnares AGT

Bianca was vóór haar hit al eerder eens te gast bij American's Got Talent, waar ze alle harten stal met haar zangkunsten. Zo won ze het programma en kreeg weliswaar een groot compliment van jurylid Simon Cowell: "Bianca is potentieel een van de beste zangeressen die ik ooit in mijn leven heb gehoord." Wow!

Platenlabel

En daar bleef het niet bij, want Simon wilde meteen na de finale dat Bianca zich zou aansluiten bij zijn platenlabel. Vanaf toen ging alles in een rap tempo, en binnen twee weken werd haar eerste album opgenomen. Een grappig feit van dit album is dat de populaire kersthit 'Why Couldn’t it be Christmas Everyday' eigenlijk een bonustrack was op het album. En hoewel het album een grote flop was, was de bonustrack een regelrechte wereldhit.

Normaal leven

Toch was het leven na de talentenshow anders dan wat Bianca had verwacht. "Ik had er niets over te zeggen wat er op het album kwam", liet ze weten in een interview die ze in 2012 had. "Het moest zo snel. Het voelde niet alsof het van mij was." Ze nam de beslissing om een 'normaal' leven te leiden, en weer terug in de schoolbanken te gaan. Iets waar ze uiteindelijk ook spijt van heeft gehad.

Comeback

"Achteraf had ik muziek moeten blijven maken. Ik haatte high school", gaf ze toe in de radioshow Decently Funny. "Iedereen was van: Praat niet met haar. Iedereen negeerde mij. Ze dachten dat ik mezelf cool vond, omdat ik een miljoen dollar had gewonnen. Maar ik voelde mezelf helemaal niet cool. Ik voelde me een loser, terwijl ik alleen zat met de pauzes."

Hierdoor besloot Bianca het roer om te gooien en weer in de spotlights te gaan staan. Zo had ze een aantal mini-rolletjes in de serie Hannah Montana en was ze te zien in een aantal muziekvideo's. In 2019 verscheen de beauty ineens op de rode loper van de Grammy's, en wauw! Wat zag de zangeres er prachtig uit.

En dat was niet het enige moment dat we van haar konden genieten, want in 2020 was de beauty zelfs weer terug te zien in American's Got Talent: The Champions!

"Ik kan het niet geloven dat ik dit ben...🙏🤪", begint ze onder de post. "Als ik terugdenk over mijn reis tijdens quarantaine, dan heeft het mij zoveel vreugde, begrip, realisatie en dankbaarheid gebracht. Dit was een hele gekke reis om eerlijk te zijn. Ik weet geen andere manier om het te beschrijven." Helaas won Bianca dit all-star seizoen niet, maar zette zichzelf wel weer op de kaart. En gelukkig kunnen fans van Bianca opgelucht ademhalen, want de zangeres is weer volop bezig met het opnemen van muziek en verschillende covers.

 Bron: AD, Screen Rant, Instagram | Beeld: Brunopress, Instagram