Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Samantha Steenwijk over geruchten rondom relatie: 'Het voelt alsof er een oorlog tegen mij wordt gevoerd'

'Relatietherapie hebben we gelukkig niet nodig gehad'

Première Tino Martin - Onderweg naar Jou

Samantha Steenwijk heeft een roerig jaar achter de rug. Zo kreeg ze meermaals te maken met roddels van juicekanalen over onder andere haar huwelijk. In een interview met Beau Monde vertelt ze exclusief hoe het er nu voor staat in haar relatie.

Vreemdgaan

Eerder dit jaar bracht roddelkoningin Yvonne Coldeweijer naar buiten dat de partner van Samantha, Daisy, in het verleden een keer is vreemdgegaan. Of dat de zangeres in de koude kleren is gaan zitten? "Dat viel mee. Het is namelijk iets wat jaren geleden is gebeurd (Daisy is in het verleden een keer vreemdgegaan, red.) en waar wij inmiddels heel sterk in staan", vertelt Samantha.

"Tuurlijk is het rot dat dit verhaal naar buiten komt, want stel dat wij ooit kinderen hebben, dan wil je niet dat zij deze verhalen later op internet kunnen lezen. Er zijn genoeg ouders die dit soort dingen niet aan hun kroost vertellen en nu bepaalt zij dat mijn eventuele kids dit ooit wel zullen weten. Zij postte dit, omdat ze dacht dat ik niet van de affaire op de hoogte was. Het voelt alsof er een oorlog tegen mij wordt gevoerd, alleen heb ik zelf nooit aangevallen.”

Kinderwens

Al met al heeft deze situatie niet voor een breuk tussen Samantha en Daisy gezorgd. Sterker nog het stel denkt nog altijd na over de toekomst. Een kinderwens is er dan ook nog zeker. "Na mijn deelname aan ‘The voice’ wilden we eerst verhuizen naar een betere buurt waar kinderen goed kunnen opgroeien. Toen we daar eenmaal woonden, wilden we aan kinderen beginnen, maar toen kwam dat hele vreemdgaan naar buiten. Tsja, dan ben je natuurlijk niet met kinderen bezig, maar kijk je eerst of je relatie te redden valt.”

Door veel te praten zijn Daisy en Samantha er uiteindelijk uitgekomen. "Relatietherapie hebben we gelukkig niet nodig gehad. Eigenlijk win je het vertrouwen vooral terug door middel van tijd. Tijd moet de wonden helen en als je open met elkaar communiceert, kun je de problemen tackelen voordat ze er zijn.”

Vechten

De twee zijn al zestien jaar samen, waardoor hun relatie sterker dan ooit is. "Dat is het ook. Daarbij komt dat ik, en Daisy gelukkig ook, heel loyaal ben. Ik werk al jarenlang met dezelfde mensen, en mijn vrienden heb ik al mijn hele leven. Als ik me ergens in vastbijt, dan laat ik het ook niet meer los. Wat dat betreft ben ik echt een vechter. Als je partner vreemdgaat, heb je een goede reden om weg te gaan, maar ik vind dat mensen over het algemeen de handdoek te snel in de ring gooien. Ik ben compleet het tegenovergestelde", aldus Samantha.

Het hele interview met Samantha lees je in de nieuwste Beau Monde. Vanaf woensdag 7 december overal verkrijgbaar!

Bron: Beau Monde | Beeld: Brunopress

Showbizz
  • AMSTELVEEN, 26-09-2022, Schouwburg Amstelveen Premiere van de theatertournee van Tino Martin - Onderweg naar Jou in Schouwburg Amstelveen. FOTO: Brunopress/Patrick van Emst Op de foto: Samantha Steenwijk en partner Daisy Steenwijk-Verschelden