Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

HNTM-Esmée: 'Het is niet mijn meest mooie moment'

'Er zal nog steeds een bepaalde barrière zijn in de modellenwereld die we moeten doorbreken'

Presevent HNTM 2022

Ze wist het tot de finale van Holland's Next Top Model te schoppen, maar werd op het allerlaatste moment toch nog door de jury naar huis gestuurd. Hoe kijkt de knappe Esmée terug op haar deelname aan het programma? Ze vertelt het in gesprek met Grazia.

Smoesjes

Esmée verraste de jury week na week met prachtige foto's. Zelf had ze niet gedacht dat ze het zo ver zou schoppen in het programma, daarom had ze ook geen smoesjes voor haar omgeving bedacht om haar lange afwezigheid te verdoezelen. "Anderen hadden gezegd dat ze een maand op reis waren. Ik dacht gewoon echt dat ik binnen een of twee weken weer terug zou zijn en dat niemand me zo erg zou missen." Uiteindelijk is Esmée maar liefst vijf weken weggeweest voor de opnames. "Mijn ouders en vriend werden op een gegeven moment overrompeld met belletjes van mijn vriendinnen die vroegen waar ik nou precies was."

Emoties

In die vijf weken is er veel gebeurd. Zo was er een aflevering dat Esmée behoorlijk emotioneel raakte, omdat ze bij een fitting tot twee keer toe kleren kreeg toegewezen die ze niet paste. De beauty had daar best wel moeite mee, omdat het oude herinneringen bij haar ophaalde. "Het is niet mijn meest mooie moment, met de lelijke tranen en alles erbij... Maar ik ben heel blij dat het is uitgezonden", vertelt Esmée, die hiermee anderen hoopt te inspireren.

In een eerder bericht op Instagram gaf Esmée aan dat ze vroeger heel afhankelijk was van de mening en bevestiging van anderen en ook faalangst had. “Mijn eigenwaarde hing af van hoe mensen mij die dag zagen en zo besliste ik of ik genoeg was. Ik moest de beste versie van mezelf zijn en ik dacht dat dat kon door iedere week op de weegschaal te staan. Want ik kreeg toch tenslotte complimenten als ik 'dunner' was?”, klonk het in haar Instagram-bericht.

Onzekerheid

Ze denkt dat meiden van nu ook nog met die onzekerheid te maken krijgen. "Het is natuurlijk wel iets wat nog steeds voorkomt. Tuurlijk mogen we er allemaal zijn, maar er zal nog steeds een bepaalde barrière zijn in de modellenwereld die we moeten doorbreken", vertelt Esmée aan de telefoon. Ze verwijst naar een barrière waarbij er niet langer alleen maar gekeken zou moeten worden naar standaarden en sample sizes. "Ik denk dat dit moment heel erg liet zien dat ik misschien wel zelfverzekerd ben, maar dat het trauma die er zit, blijvend is."

Beeld: Brunopress

Showbizz
  • AMSTERDAM, 02-09-2022, Koepelkerk Persevent Holland Next Top Model 2022. Onder leiding van voormalig winnares Loiza gaan we op zoek naar iedereen die het in zich heeft om topmodel te wachten, ongeacht hoe zij zich identificeren of presenteren. FOTO: Brunopress/Patrick van Emst Op de foto: Esmee Suierveld