HNTM-Esmée emotioneel op Instagram na laatste aflevering

''Dik of dun’ is een terugkerend thema geweest in mijn leven'

De nieuwste aflevering van Holland’s Next Top Model bracht veel emoties teweeg. Niet alleen omdat er twee kandidaten moesten vertrekken, maar ook omdat Esmée bij een fitting in tranen uitbarstte. Op Instagram blikt ze terug op de emotionele aflevering.

Emoties

Bij een fitting in de HNTM-aflevering van maandag kreeg Esmée tot twee keer toe kleding aan die ze niet paste. De beauty had daar best wel moeite mee, omdat het oude herinneringen bij haar ophaalde. Op Instagram vertelt ze uitgebreid over waarom ze zo emotioneel reageerde en plaatst ze een lief kiekje van vroeger. “Onder het mom van kwetsbaarheid is kracht, wil ik na maandag graag mijn woordje kwijt”, begint Esmée haar verhaal.

Het model vertelt dat ze na de aflevering overspoeld werd met lieve berichtjes. “De aflevering van deze week heeft een hoop losgemaakt. Ik ben overspoeld met lieve berichten en persoonlijke verhalen, wat ik ontzettend waardeer! ❤️”

Terugkerend thema

Vervolgens vertelt Esmée waarom ze precies zo verdrietig was tijdens de aflevering. “Ik wil vooropstellen dat ik nooit ben gepest of getreiterd met mijn lichaam. Iedereen is weleens onzeker en ik was daar als meisje/tiener niet anders in”, vervolgt ze. “‘Dik of dun’ is een terugkerend thema geweest in mijn leven, op momenten die zo belangrijk waren in mijn ontwikkeling als vrouw. Zien dat je lichaam verandert als tiener is voor iedereen lastig. Je krijgt borsten, wordt langer, ziet hier en daar een striem of ronding komen en vergelijkt jezelf met leeftijdsgenoten”, legt ze uit.

Esmée vertelt dat ze vroeger heel afhankelijk was van de mening en bevestiging van anderen en ook faalangst had. “Mijn eigenwaarde hing af van hoe mensen mij die dag zagen en zo besliste ik of ik genoeg was. Ik moest de beste versie van mezelf zijn en ik dacht dat dat kon door iedere week op de weegschaal te staan. Want ik kreeg toch tenslotte complimenten als ik “dunner” was?”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Esmée Suierveld (@hntm_esmee)

Ouder en wijzer

Inmiddels weet Esmée wel beter en is ze naar eigen zeggen ouder en wijzer geworden. “Al het harde werk, de (geforceerde) lieve woorden in de spiegel en het durven vragen om hulp, hebben mij ertoe geleid dat ik sta waar ik nu sta”, gaat ze verder. “Eigenwaarde en goed voor jezelf leren zorgen is een levensproject waar je denk ik nooit klaar mee bent, maar om mezelf te zien bij HNTM, is iets waar ik met heel veel trots op terugkijk.” Tot slot wil Esmée haar volgers nog een hart onder de riem steken. “Iedereen die zichzelf in deze post herkent wil ik graag één boodschap meegeven, dat ik als meisje wat meer had willen geloven: you’re good enough! ❤️” You go girl!

Bron: Instagram Esmee | Beeld: Instagram, BrunoPress

Laatste nieuws