Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wat is er met het echte huis van The Watcher gebeurd?

Het huis en de familie uit de serie bestaan echt.

Netflix heeft deze maand weer een parel van een serie toegevoegd aan hun aanbod, namelijk The Watcher. In deze psychologische thriller zien we hoe een gezin wordt geteisterd in hun nieuwe huis aan 657 Boulevard. Maar hoe is het eigenlijk met het echte huis op dit adres?

Brieven

The Watcher staat al een tijdje in de top tien van populairste series op Netflix en wij snappen helemaal waarom. In de serie volgen we Dean en Nora Brannock, die met hun twee kinderen van New York City naar de luxe buitenwijk in Westfield verhuizen. Ze zijn dol op hun huis, maar worden helaas niet echt warm welkom geheten door de buren. Sterker nog, al snel ontvangt het gezin een vreemde brief. In deze brief schrijft een zogeheten 'Watcher' dat hij hun en hun nieuwe huis in de gaten houdt. Behoorlijk creepy als je het ons vraagt.

Wat het nog enger maakt, is dat het huis aan 657 Boulevard echt bestaat en dat deze eigenaren ook met een 'watcher' te maken hebben gehad. De familie Broaddus kocht in 2014 de woning aan 657 Boulevard in New Jersey voor 1.3 miljoen dollar. Toen Derek en Maria Broaddus aan de verbouwing van het huis begonnen, ontvingen ze een vreemde brief, geadresseerd aan 'de nieuwe eigenaren'. De afzender? The Watcher, die beweerde de bewaker van het huis te zijn.

In de verkoop

De familie Broaddus werd echt in de gaten gehouden, want de eerste brief kwam al nog voordat ze überhaupt in het huis waren ingetrokken. "657 Boulevard is al tientallen jaren het onderwerp van mijn familie en nu het zijn 110e verjaardag nadert, heb ik de leiding gekregen om het in de gaten te houden en vers bloed binnen te zien komen", zo stond in de eerste brief. Al snel volgden meerdere brieven, waarin ook werd gesproken over de drie kinderen van de Broadussen.

De familie Broaddus heeft het huis verbouwd, maar hebben er door de brieven nooit echt in gewoond. Na zes maanden besloten ze het huis in de verkoop te zetten, maar door het verhaal rondom de brieven verkochten ze het pas in 2019. Een jong stel kocht het huis voor 959.000 dollar. Dit was dus 400.000 dollar minder dan de Broadussen ervoor betaald hadden, maar zij hadden er vrede mee vanwege al het gedoe dat ze hadden meegemaakt. De huidige eigenaren van het huis zouden geen ervaringen hebben gehad met nare brieven.

Locatie

Het huis uit The Watcher staat overigens echt op 657 Boulevard in Westfield, New Jersey. Je kunt 'm zelfs vinden op Google Maps. Het huis is in 1905 gebouwd en heeft zes slaapkamers. Het huis is in het echt wel een stuk kleiner dan het huis in de serie. De serie is namelijk gefilmd in Westchester County, New York. Niet helemaal hetzelfde dus.

Geld

Wat vinden de Broadussen er dan van dat er een serie is gemaakt over hun leven? Volgens The Cut zouden ze de rechten voor de serie hebben verkocht aan Netflix, met als eis dat ze wel enige aanpassingen mochten maken aan het verhaal. Zo moest Netflix een andere naam gebruiken en moest de familie er anders uitzien dan zijzelf. De familie zou maar liefst 10 miljoen dollar hebben gekregen voor de serie. Wow!

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: Netflix, YouTube