Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sophia Anne Caruso en Sofia Wylie over The School for Good and Evil

'Ik was wel aan het fangirlen dat ik mocht werken met Kerry Washington.'

"THE SCHOOL FOR GOOD AND EVIL"

In The School for Good and Evil zien we dat beste vriendinnen Sophie en Agatha op de proef worden gesteld wanneer ze worden meegevoerd naar een magische school voor toekomstige sprookjeshelden en slechteriken. Grazia sprak hoofdrolspelers Sophia Anne Caruso (Sophie) en Sofia Wylie (Agatha) over de film die vanaf vandaag te zien is op Netflix.

Verwarrend

Oké wacht, dus Sophia en Sofia spelen de hoofdrollen in deze nieuwe Netflix-film en een van hun personages heet ook nog eens Sophie? Dat moet verwarrend zijn. “Dat was het eerlijk gezegd wel ja”, lacht Sofia als we met de twee actrices spreken. “We wisten dat als wij de rollen zouden krijgen, dat het interessant zou worden als ze iemand van ons zouden roepen on set.” Uiteindelijk werden ze vaak met hun achternaam aangesproken. “Ik hou er alleen niet van als mensen me Sophie noemen”, zegt Sophia Anne, terwijl haar personages juist zo heet. “Dat is echt een van mijn pet peeves, want zo heet ik niet.” Gelukkig viel dat op de set hartstikke mee, legt Sophia Anne uit.

Gevoelig of rebels?

In de film worden de gegadigden voor de school gedropt in de wereld waar ze thuishoren. Zo is er een school for the good en een school for the evil. Maarre, naar welke school zouden Sophia Anne en Sofia gestuurd worden? Zonder na te denken zeggen ze direct de kant waar hun personages ook terechtkomen: Sofia gaat naar good en Sophia Anne naar evil.

“Ik ben altijd zo’n girly-girl geweest. Ik ben gevoelig en empathisch en ik heb altijd gehouden van die klassieke prinsessen-sprookjes-wereld", legt Sofia uit. Sophia Anne denkt dat iedereen het met haar eens zou zijn dat ze naar de evil school zou gaan. “Er is een zin in de film: ‘Only the truest evil can disguise as good.’ Ik zie er vandaag ook uit alsof ik bij the School for Good hoor, maar daaronder ben ik sluw en rebels.”

Stunts

Hun favoriete moment van het filmen? Eigenlijk alles, geeft Sophia Anne aan. “Maar het meest bijzondere was toch de dag dat we de lucht in werden geslingshot. We hielden elkaars hand vast, maar dat was pretty fun.” Dankzij Sophia Anne deden de actrices een boel van hun stunts zelf. “Sophia Anne zeurde de producers om het hoofd dat ze tijdens een bepaalde scène door het bos getrokken wilde worden achter een golfkarretje aan, maar dat kon gewoon echt niet”, lacht Sofia. De stunt werd toen maar in een studio voor een greenscreen gedaan. Too bad voor de rebelse Sophia Anne.

Fangirling

De jonge actrices staan naast een boel grote namen in The School for Good and Evil, zoals Kerry Washington en Charlize Theron. “Het is geweldig om met zulke bijzondere vrouwen samen te werken, die toevallig ook nog eens super bekende actrices zijn”, vertelt Sophia Anne. Sofia legt uit dat zij wel echt van binnen aan het fangirlen was tijdens het werk Kerry, waar zij vooral scenes mee moest spelen. “Ik heb geobserveerd hoe Kerry is op de set, juist wanneer de camera’s niet aan stonden, en welke keuzes ze maakt on screen. Ze is zo geweldig en eigenlijk iedereen was ook enorm aardig en bescheiden.” Sofia vond het bijzonder om te zien hoe Kerry zo dicht bij zichzelf is gebleven en mensen altijd met “kindness and respect” behandelt. “Het maakt niet uit op welk punt in je carrière je zit, je staat daar nooit boven.”

The School for Good and Evil is vanaf vandaag te zien op Netflix.

Beeld: Netflix

Lifestyle
  • "Sophie and Agatha leave through portal. THE SCHOOL FOR GOOD AND EVIL"