Vanaf déze datum komt er een goedkoper abonnement bij Netflix

De streamingdienst lanceert binnenkort Basic With Ads.

Netflix komt met een goedkoper abonnement! Daar moet je wel wat voor inleveren, want je krijgt dan tijdens films en series reclames te zien. Met de budgetoptie hoopt de streamingdienst dat er nieuwe abonnees bij komen.

Basic With Ads gaat in de Verenigde Staten 7 dollar per maand kosten, 3 dollar minder dan het normale basic-abonnement. In Duitsland kost Basic With Ads 5 euro per maand, terwijl de gewone basic-optie daar 8 euro kost.

Reclames

Hoe werkt dat precies? Per uur worden er ‘4 tot 5 minuten’ aan reclames afgespeeld. De commercials duren niet zo lang, tussen de 15 en 30 seconden, en worden van tevoren en tijdens een film of serie afgespeeld. Een beetje à la YouTube ads dus.

Minder content

Net als bij de reguliere basic-abonnementen kun je maar één ding tegelijk kijken en is HD-beeldkwaliteit off the limits. Ook is de optie om films en series te downloaden niet aanwezig. Nog een nadeel: er zijn minder films en series te streamen. Het Basic With Ads-abonnement levert Netflix gewoonweg niet genoeg op om voor sommige duurdere films of series te kunnen betalen. Netflix is er wel mee bezig om de komende tijd steeds meer content beschikbaar te maken.

Too bad

Het nieuwe abonnement zal vanaf 3 november gelanceerd worden. Maarre, slecht nieuws, in Nederland wordt de optie nog niet beschikbaar gesteld. Naast de VS en Duitsland zullen onder andere Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Italië en nog zes andere landen gebruik kunnen maken van Basic With Ads. Voor de mensen onder ons die met een kleiner budget ook de meest populaire series en films willen kijken, hopen we dat het abonnement snel naar Nederland komt!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Keeping Up With The Kardasians

Laatste nieuws