Elise Schaap over 18-jarige relatie: ‘Je moet met elkaar meebewegen’

'Geregistreerd partnerschap is het meest onromantische wat je je kunt voorstellen.'

Elise Schaap en Wouter de Jong zijn al achttien jaar samen, wat betekent dat ze alle stappen in elkaars carrière hebben meegemaakt. Het geheim van hun relatie? Dat vertelt ze in de nieuwste LINDA.

Reis

Elise ging met talkshowpresentator Khalid Kasem in gesprek in het nieuwste nummer. “Wel grappig dat wij allebei dus partners hebben die onze hele reis hebben meegemaakt. En wij die van hen”, zei ze tegen hem. De actrice heeft inmiddels een waslijst aan films en series waar ze in heeft gespeeld. Van de hitserie Undercover tot De TV Kantine: Elise can do it all. Ook partner Wouter heeft een verleden in de acteerwereld. Zo speelde hij in Villa Achterwerk en was hij twee jaar te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden als Milan Alberts. Inmiddels is hij schrijver, spreker en trainer.

Humor

Waar Elise dus grote stappen in de film- en seriewereld heeft gemaakt, heeft Wouter dus voor een switch gekozen. “Wat betekent dat je wel echt met elkaar moet kunnen meebewegen, geïnteresseerd moet blijven in wat de ander doet”, vertelde Elise daarom. Khalid zei daarop dat de relatie tussen hem en zijn vrouw zo goed gaat, doordat ze ‘allebei in beweging zijn’ en daardoor ‘inspiratie van buiten mee naar huis nemen’. Elise was het daar helemaal mee eens. “Dat is bij ons ook een sleutel. En humor, héél belangrijk.”

Botte Rotterdammer

Elise en Wouter zijn al die jaren niet getrouwd, maar voor een geregistreerd partnerschap gegaan. “Dat is het meest onromantische wat je je kunt voorstellen. Die ambtenaar probeerde er nog wat van te maken, begon met ‘neem jij, Elise’. Ik zei direct dat-ie dat gedeelte mocht overslaan, want het was verre van een trouwerette. Ik ben misschien toch een iets te botte Rotterdammer.”

Bekendheid

In juli 2015 kregen Elise en Wouter samen een dochter, Ava. Onlangs ging het gezin samen op vakantie naar Frankrijk, om even te ontspannen, maar ook daar wordt de actrice herkend. “Afgelopen zomer zijn mijn vriend Wouter en ik met onze dochter een maand in Frankrijk geweest, van plek naar plek. In van die leuke bungalowparken met een gezamenlijk zwembad, zodat Ava ook vakantievriendjes kon maken. Ik vind het dan lastig dat er toch mensen zijn die me stiekem gaan filmen. Really? Dan moet ik even tot tien tellen.” Dat begrijpen we maar al te goed.

Bron: LINDA, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws