Dit is het eetdagboek van Carolina van Dorenmalen

Speciaal voor Grazia hield Carolina haar eetdagboek bij.

De voedingsschema’s uit haar boek Het Geluksdieet vormen de basis voor wat Carolina van Dorenmalen eet. Tussen het vloggen, koken en shooten voor Foodie-ness hield ze het bij, voor Grazia’s eetdagboek.

Maandag

“Ik start altijd met een glas kraanwater. Dan maak ik een smoothie met banaan, kiwi, mango, aardbei, blauwe bes, plantaardige kwark, lijnzaad en kurkuma. Voor m’n hiit-les een zwarte koffie. Daarna een decaf ijskoffie met havermelk. Thuis lunch ik met twee crackers met hummus, twee gekookte eitjes plus asperges en tomaat uit de oven. ’s Middags food content shooten voor Foodie-ness; ik eet twee raw snickers bliss balls.
’s Avonds een kabeljauwburger met Japanse mayo en gewokte groenten. Ik drink water, net als de rest van de dag.”

Dinsdag

“Eerst water, dan bleekselderijsap en plantaardige kwark met fruit, chiazaad, kaneel en ijskoffie havermelk. Bij café-restaurant De Ysbreker scrambled eggs met truffel en toast. Als tussendoortje in de middag een appel. Thuis maakt mijn vriend Japanse ramensoep met volkoren noedels en garnalen. Dan de deur uit voor ons nieuwe huis, en napraten op het terras met een wit wijntje.”

Woensdag

“Ik ontbijt met water, bleekselderijsap, plakjes banaan met kaneel uit de oven met plantaardige kwark, pecannoten en een ijskoffie. Tijdens mijn werkafspraak lunch ik met een vega halloumi-salade met groenten, pitten, zaden, noten en zelfgemaakte dressing. Snel door naar mijn energy healing sessie. Daarna een appel. ’s Avonds een zelfgemaakte pizza met bloemkoolbodem, zwarte olijven, artisjokken, kappertjes, ansjovis en bladspinazie.”

Donderdag

“Na mijn fruitsmoothie, bruine boterham pindakaas en koffie start ik de dag sportief met hiit-build. Even afkoelen met een ijskoffie met haver. Thuis lunchen met scrambled eggs, spinazie, asperges, cherrytomaatjes, zalm en hummus on top. Na opnames voor mijn Foodie-ness podcast eet ik twee rijstwafels met avocado. Als avondeten
vega curry met kokosmelk, aubergine, courgette, paprika en bloemkool.”

Vrijdag

“Voor het sporten een bakje fruit, cappuccino en twee havermoutpannenkoekjes met zelfgemaakte frambozen- jam. Dan een fotoshoot met als lunch caprese salade. Tussendoor een bruin broodje Nutella. ’s Avonds onze favoriet: vega nasi met bloemkoolrijst, homemade pindasaus, zoetzure komkommer en vegan kroepoek.”

Zaterdag

“Lekker wakker worden met de weekend-boerenomelet van mijn vriend met groenten en een beetje zalm plus kiwi en een kopje koffie. Op de markt een portie kibbeling. Thuis een gembershotje, mét kaneel om de smaak te verzachten. Dan naar een wedstrijd in de Arena, waar ik een vegan broodje knakworst eet. Drinken: water en rosé.”

Zondag

“Na mijn gembershot een ijskoffie van frozen spirulina. Voor mijn hiit-les een tropical smoothie met nootjes, pitten en zaden. Als lunch een tosti zuurdesembrood geitenkaas tomaat en rauwkost. ’s Avonds barbecue met asperges, tomaat, artisjok, zalm- en garnalenspiesjes en brood met dipjes. Met een glaasje wit en rosé als weekendafsluiter.”

Hoe gezond eet zij?

Diëtist Camella Bot van gezondeten.nl en @bijt.wijs: “Als je, zoals Carolina, geen vlees eet, is het belangrijk om voldoende eiwitten uit andere bronnen te halen. Dat kunnen vleesvervangers zijn, maar ook vis, eieren, zuivel, kaas, bonen en/of noten & zaden. Carolina pakt dit heel goed op. Zij kiest bij vrijwel elke hoofdmaaltijd voor een volwaardige eiwitbron zoals kabeljauw, eieren, garnalen en geitenkaas. Verder eet ze heel gevarieerd, waardoor ze alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook word ik blij van het feit dat ze er bewust voor kiest om ook iets ‘slechts’ te eten, zoals een broodje Nutella. Een mooie balans.”

Tekst: Kim Buitenhuis | Beeld: Brunopress 

Laatste nieuws