Oh no: Peaky Blinders-film laat nog even op zich wachten

We zullen nog even geduld moeten hebben voor we de Shelby's weer kunnen zien.

Lees ook

Na ruim twee jaar wachten hebben we deze zomer kunnen genieten van het zesde (en laatste) seizoen van Peaky Blinders. Toch is er goed nieuws, want er zit een film over de Shelby’s aan te komen. Alhoewel, de film blijkt toch langer op zich te laten wachten dan we van tevoren hadden gedacht…

Slecht nieuws

De bedenker van de serie, Steven Knight, kwam namelijk met slecht nieuws voor fans van de historische dramaserie. Zo zou het script nog niet eens af zijn. Oei… Aan de Britse krant The Mirror vertelt Steven dat zodra die klaar is, de productie wordt opgestart. Maar zover zijn we dus nog niet, want Steven wil zich als scriptschrijver niet laten opjagen. Hij wil echt iets moois neerzetten en dat snappen we natuurlijk maar al te goed.

Dit betekent dat de opnames naar verwachting over iets meer dan een jaar van start zullen gaan en dat de première op z’n vroegst in 2024 zal zijn. Too bad, maar we zullen toch echt even geduld moeten hebben.

Echte Peaky’s

Een klein lichtpuntje: eerder dit jaar liet de bedenker van Peaky Blinders weten dat het script bijna af is. Ook zijn er plannen gemaakt film- en televisiestudio’s in Digbeth, Birmingham. Dit is extra bijzonder, want volgens Steven is Digbeth de wijk waar ook de ‘echte’ Peaky Blinders van vroeger rondliepen. “Dus eigenlijk komen de Peaky’s in de film eindelijk thuis.” Gaaf!

Bekende én nieuwe gezichten

Of we Cillian Murphy ook weer gaan zien als Tommy Shelby in de film? Dat is nog niet bekend gemaakt. Maar uiteraard zien we wat bekende gezichten terug in de aankomende film. “Natuurlijk, en ook wat nieuwe gezichten die hopelijk flink zullen verrassen”, vertelde Steven. We can’t wait!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peaky Blinders

Laatste nieuws

Zie ook