Zien: dit is de trailer van het zesde seizoen van Peaky Blinders

Eindelijk is het zover: Netflix deelt de eerste beelden van het zesde seizoen van Peaky BlindersFans hebben reikhalzend uitgekeken naar dit moment en de eerste beelden zijn dan ook ontzettend veelbelovend.

Eindelijk een trailer

We moesten even geduld hebben, maar we begonnen het nieuwe jaar goed. BBC lanceerde namelijk in het eerste weekend van het nieuwe jaar de trailer van het zesde seizoen van Peaky Blinders. 

Helaas werd ook de set van deze bloedstollende Netflix-serie getroffen door corona. De productie kwam tijdig stil te liggen waardoor fans nog langer moesten wachten op een nieuw seizoen. Maar, the wait is over. 

Peaky Blinders

Peaky Blinders ontleent haar naam aan de gelijknamige bende die net na de Eerste Wereldoorlog actief was in Birmingham. In het vijfde seizoen krijgt de bende, onder aanvoering van Tommy Shelby (een rol van Cillian Murphy), te maken met de beurskrach van 1929. In de finale-aflevering van het vijfde seizoen leek de hopeloze Tommy op het punt te staan een einde aan zijn leven te maken, maar dit blijkt – gezien de trailer – een mislukte poging.

Veel Peaky Blinders-castleden zijn in het zesde seizoen van de serie terug te zien, maar helaas ontbreekt de vorig jaar overleden Helen McCrory, die de rol van Aunt Polly vertolkte.

Geen zevende seizoen

Lang klonken er geruchten over een zevende seizoen, maar vanwege de pandemie is dit plan van de baan. Fans hoeven echter niet bij de pakken neer te zitten, de makers van de serie zijn namelijk van plan om nog een Peaky Blinders-film te lanceren.

“En dat zal waarschijnlijk het einde zijn voor Peaky Blinders zoals we de serie kennen”, stelde seriemaker Steven Knight in een eerder interview. De opnames hiervan starten naar verwachting in 2023 pas, maar gelukkig kunnen we tot die tijd (hopelijk asap) nog het zesde seizoen kijken. Ook liggen er ideeën voor een mogelijke spin-off op tafel, al zegt bedenker Steven Knight wel dat hij daar niet meer aan zal meewerken. Een andere optie is dat er na het einde van de serie een heuse ‘Peaky Blinders Universe’ komt, waarin ook andere series verschijnen, die niet per se direct iets met Peaky Blinders te maken hebben. Kortom, genoeg om naar uit te kijken dus!

Bron: Delagarde | Beeld: Netflix

Laatste nieuws