Finally! Peaky Blinders seizoen 6 is nú te zien op Netflix

Cancel al je plannen.

Lees ook

Na ruim twee jaar wachten is het ein-de-lijk zover: het zesde (en helaas laatste) seizoen van Peaky Blinders staat vanaf vandaag op Netflix. Bel je vrienden en vriendinnen dit weekend maar af, want je hebt een afspraakje met de familie ShelbyExciting!

Zesde seizoen

Het is alweer 2,5 jaar geleden dat het vijfde seizoen van Peaky Blinders op Netflix verscheen en wij kunnen dan ook niet wachten om te zien hoe het verder gaat met de familie Shelby. In Engeland konden ze op 27 februari de eerste aflevering van het zesde seizoen al kijken op BBC One, maar wij moesten nog lang in spanning afwachten. Gelukkig komt daar vanaf vandaag finally verandering in. Het zesde en laatste seizoen staat namelijk vanaf vandaag eindelijk op Netflix.

We hoeven gelukkig niet elke week te wachten op een nieuwe aflevering, want alle zes afleveringen van het zesde seizoen zijn tegelijk aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd. Enne, als we hoofdrolspeler Cillian Murphy mogen geloven wordt het seizoen spannender dan ooit. “Ik denk dat het heel erg intens gaat worden”, verklapte hij eerder dit jaar aan Rolling Stone. “Ja, het wordt zwaarmoedig.”

Het verhaal

Peaky Blinders ontleent zijn naam aan de gelijknamige bende die net na de Eerste Wereldoorlog actief was in Birmingham. In het vijfde seizoen krijgt de bende, onder aanvoering van Tommy Shelby (een rol van Cillian Murphy), te maken met de beurskrach van 1929. In de finale-aflevering van het vijfde seizoen leek de hopeloze Tommy op het punt te staan een einde aan zijn leven te maken, maar dit blijkt een mislukte poging.

Veel castleden zijn in het zesde seizoen van de serie terug te zien, maar helaas ontbreekt de vorig jaar overleden Helen McCrory, die de rol van Aunt Polly vertolkte.

Peaky Blinders-film

Hoewel dit seizoen het laatste is, hoeven we nog geen afscheid te nemen van de Shelby’s. Er is namelijk een heuse film van Peaky Blinders in de maak – mét de originele cast. Althans, het script moet nog geschreven worden en de opnames staan pas gepland voor ergens in 2023, zo liet bedenker Steven Knight aan Variety weten. “En dat is een soort van het einde van het Peaky Blinders dat we kennen”, aldus Knight.

Ook klinken er geluiden dat er na het einde van de serie een heuse ‘Peaky Blinders Universe’ komt, waarin ook andere series verschijnen, die niet per se direct iets met Peaky Blinders te maken hebben. Kortom, genoeg om naar uit te kijken dus!

Bron: Digital Spy, RTL Boulevard, Grazia (archief) | Beeld: Peaky Blinders

Laatste nieuws

Zie ook