Trend dú moment: oversized wollen jassen

Deze klassieke winterjas zien we momenteel overal op Instagram.

Als het op fall 22/23 aankomt, geldt the bigger the better. Oversized puffer coats zijn nog steeds ontzettend hot, maar er is een kaper op de kust. Oversized wollen jassen stelen momenteel de spotlights op Instagram en wij moeten toegeven: wij zijn fan.

Wollen jas

You can’t go wrong met een oversized wollen jas deze winter. Hoewel de klassieke jas elk jaar mooi staat, mag-ie anno 2022 écht niet in je garderobe ontbreken. Met de masculine, gestructureerde vormen is de wollen jas een echte staple en maakt-ie elke outfit compleet. Net zoals basically everything mag ook de wollen jas deze winter lekker oversized. Denk niet alleen één à twee maten groter dan je normale maat, maar ook lekker lang – zelfs tot iets boven je enkels.

De herfst is officieel begonnen en dat betekent dat-ie weer uit de kast kan. Momenteel spotten we de oversized wollen jas overal op Instagram. Zo zijn Claire RoseOlivia Faeh en Amy Shaw al fan van dé trend van het moment. Benieuwd hoe zij de klassieker stylen? Wij zetten onze favoriete looks hieronder op een rijtje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rebecca Jackson (@_rebeccajackson)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alicia Roddy (@lissyroddyy)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Claire Rose Cliteur (@clairerose)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amy Shaw (@amyfuchsia)

De keuze is reuze als het op wollen jassen aankomt – al zijn er dit seizoen wel een paar favorieten. Klassieke kleuren als zwart, grijs, beige en crème zijn momenteel erg geliefd bij menig influencer. Dat maakt de jas makkelijk te combineren en zorgt ervoor dat het echt een investment piece is. Jaar in jaar uit zul je nog plezier hebben van een klassieke wollen jas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eve Pecak🐰 (@evepecak)

Wat zo fijn is aan deze winterjas, is dat-ie er niet alleen fashionable uitziet, maar dat hij je ook lekker warm houdt. Vooral als je een jas hebt met een hoog percentage wol hoef je niet bang te zijn dat je loopt kou te kleumen in de winter. Als je wel bang bent om het koud te krijgen, draag er dan een dikke trui met een mooie col onder. Niet alleen lekker warm, het staat ook nog eens fabulous.

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws