Lammy coats zijn dé trend voor komende winter

Wij spotten deze warme winterjas overal op Instagram.

Lees ook

Als het op winterjassen aankomt, mag het deze winter allemaal groter en warmer. Denk aan oversized gewatteerde jassen, faux-fur exemplaren en de inmiddels klassieke teddy coat. Ook lammy coats zijn komend seizoen (letterlijk) hot and happening.

Lammy coats

De lammy coat is stiekem al jaren een van onze favoriete winterjassen. Met de leren buitenkant en extreem zachte binnenkant van schapenvacht zitten deze jassen niet alleen hemels, ze zijn ook nog eens super warm. Zelfs met temperaturen onder de nul graden hoef je niet bang te zijn dat je het koud krijgt.

En hoewel elke winter een nieuwe jas natuurlijk hartstikke leuk is, is het niet bepaald duurzaam. Dat probleem zul je met een lammy coat niet snel hebben, aangezien deze winterjas echt een klassieker is. Daarnaast gaat de jas door de natuurlijke en duurzame producten járen mee. Tip: koop een lammy coat niet nieuw, maar scoor 'm in een kringloop of vintage webshop. Of wie weet hebben je (groot)ouders nog wel een mooi exemplaar op zolder hangen.

Combineren

Lammy coats zijn er in talloze verschillende stijlen en kleuren. Een lange lammy coat zou bijvoorbeeld prachtig staan op een donkere pantalon en donkere coltrui, terwijl een bruine lammy biker-jas beter past boven een jeans of leren broek en gestreepte trui. Ook een lange, flowy jurk en cowboy boots zouden prachtig staan onder een bruine lammy coat. Maak je look af met een lange ketting en je boho look is compleet. Love it!

Beeld: Catwalkpix, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook