Zo bestel je een gezondere versie van de Pumpkin Spice Latte bij Starbucks

Deze gezonde variant van de Pumpkin Spice Latte valt bij veel mensen in de smaak.

Lees ook

Het is bijna herfst, wat betekent dat we de iced coffee’s gaan inruilen voor de Pumpkin Spice Latte’s, en we kunnen er geen genoeg van krijgen! Jammer genoeg blijkt dit populaire drankje alleen niet zo gezond voor ons te zijn. Maar, gelukkig delen verschillende mensen op TikTok een gezondere variant van de PSL. Wat moeten we zonder TikTok?!

Ongezond

Als we kijken naar de ingrediënten van de beroemde Pumpkin Spice Latte, zitten er veel dingen in die niet perse erg gezond zijn. In een grande PSL zit namelijk vijftig gram suiker, wat omgerekend maar liefst 12,5 suikerklontjes zijn. Wow! En als we dan weer naar het advies van het Diabetes Fonds kijken, dan mogen we dagelijks zo’n 57 gram suiker. Wat betekent dat we daar al op zitten na één Pumpkin Spice Latte. Aii…

Gezonde versie

Natuurlijk kan dit gezonder. En dat is precies wat voedingsdeskundige Lauren Hubert ook dacht. En omdat Lauren dacht dat dit gezonder kon, heeft ze bij Starbucks een eigen gezonde versie van de Pumpkin Spice Latte gemaakt. En als we heel eerlijk zijn: dit moeten we proberen!

@sororitynutritionist Replying to @erikae0916 #pumpkinspicelatte #pumpkinspicecoffee #pumpkinspiceeverything #healthystarbucksorder #healthystarbucksdrinks #healthystarbucksdrink #lowcaloriestarbucks #greenscreen ♬ original sound – Lauren Hubert MS, RD Dietitian

De normale PSL heeft in totaal 390 calorieën, maar in tegenstelling tot de originele variant, heeft de variant van Lauren slechts 110 calorieën. Wacht, wat?! De truc is dat Lauren de suikersiroop heeft vervangen voor een suikervrije siroop. Smart trick!

En dat Lauren haar gezonde variant van de PSL in de smaak valt bij haar volgers is een understatement. Zo reageren een aantal volgers met: “Thank you for this!!!!🥰”, “thank you!!!”, en “just tried it this morning, sooo good and tastes the exact same 😍.” Ga jij de volgende keer ook voor een gezonde PSL?

Bron: NSMBL, TikTok (sororitynutritionist) | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook