Help: ‘Ik heb highlights en mijn haar is een droge bos geworden’

Zo zit je nooit meer met je handen in het haar.

Lees ook

Je haar is je visitekaartje. Maar wat als je last hebt van futloze lokken, krullen die op half zeven hangen, uitval of roos? Wij vroegen naar jullie meest prangende haarvragen en laten haarstylist Huub Eysink ze beantwoorden. Zo zit je nooit meer met je handen in het haar.

Haarstylist

Huub Eysink is international tophaarstylist. Hij heeft vier keer de award voor Hairdresser of the year bij de Coiffure Awards gewonnen, het meest prestigieuze kappersevent van Nederland. Ook werkt hij mee aan catwalkshows, tv- en modeproducties, geeft hij workshops en presentaties, en staat hij aan het roer van haarsalon Hair Plaza in Zwolle. Deze keer geeft hij antwoord op de vraag: wat moet je doen wanneer je highlights hebt laten zetten en je haar steeds droger en droger lijkt te worden?

Droog haar

Om te weten hoe je haar het best kunt verzorgen, wil je eerst weten waarom het zo droog wordt na het zetten van highlights. “Zodra je je haar kleurt – of dat nu highlights, balayage, of een volledige kleuring is – ontkleur je je natuurlijke haar. Je haalt pigmenten weg en dat zorgt er weer voor dat er minder proteïnes in je haar zitten, waardoor je lokken kwetsbaar en droger worden zodat ze eerder breken of splijten”, legt Huub uit.

Verzorging

Dit is hoe je je lokken het beste kunt verzorgen wanneer ze droog aanvoelen. “Gebruik daarom regelmatig een shampoo met proteïnes erin en kies daarna voor een (leave-in) conditioner. Een shampoo met proteïnes kan je haar nog stugger laten aanvoelen, maar het versterkt en voedt je lokken wel. Een conditioner zorgt er daarna voor dat je haar weer lekker zacht wordt. Ga zeker één keer in de week voor een voedend, hydraterend masker. Maskers zijn sowieso voor iedereen een must. Die doen zoveel meer dan een conditioner. Laat die ook eens een paar uur intrekken. Ga tv kijken en spoel daarna uit. Of nog beter: laat het de hele nacht intrekken. Door je haar optimaal te verzorgen blijft de kleur ook veel langer zitten.”

Tekst: Babette Dessing | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook