Zilveren lokken als een Targaryen? De House of the Dragon look is een trend

We willen de mensen van onze favoriete series toch vaak een beetje zíj́n.

House of the Dragon is twee weken geleden van start gegaan en dat zorgde voor een stormloop naar HBO Max. Alleen al in de Verenigde Staten zaten tien miljoen mensen klaar voor de eerste aflevering, dus je kan de serie al wel een succes noemen. Het gevolg van dat succes? Iedereen wil erbij lopen als een Targaryen!

Verhaal

In de spin-off van Game of Thrones hoeven we geen Starks, Dothraki en Lannisters te verwachten. Nee, in House of the Dragon staan de Targaryens centraal. Het verhaal speelt zich tweehonderd jaar voor de val van de troon af, toen de Targaryens oppermachtig waren. In die jaren brak er een bloedige burgeroorlog uit, ook wel The Dance of the Dragons genoemd, die uiteindelijk tot de ondergang van de drakenfamilie leidde.

Jennifer Aniston

“Ik denk dat als je zo’n serie ziet en de hoofdpersonen zijn cool en je wilt ze toch een beetje zijn, dat je de neiging krijgt om het haar over te willen nemen”, zegt Floor Kleyne, haarstylist, in gesprek met RTL Boulevard. Zo zagen we dat bijvoorbeeld ook al bij Jennifer Aniston in de serie Friends, legt ze uit. De all over wit-zilver-grijze (wat is het eigenlijk?) haarlook van de Targaryens is nu dan ook helemaal hot en happening.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by HBO Max (@hbomax)

“Wanneer je wit of zilver haar hebt, dan valt alles extra op. Dus ik denk wel dat je een tikkeltje extravert moet zijn om deze haartrend te rocken”, zegt Floor. Ze voegt daar nog aan toe dat hoe donkerder je haar is, hoe lastiger het is om zilver of wit haar te krijgen.

Ook mensen als Kim Kardashian horen nu bij de Targaryen-squad. De influencer en realityster houdt ervan om blond te zijn en verzorgt haar lokken dan ook goed. Want na al die bleek die je haar nodig heeft voor deze look, kunnen je lokken ook wel wat liefde gebruiken. Een paar keer per week brengt Kim K. een haarmasker aan van pure kokosolie en dat laat ze overnight zitten. Zo word je de volgende ochtend wakker met zijdezachte haren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

Geïnspireerd raken? De gloednieuwe serie House of the Dragon is gebaseerd op Fire and Blood, een boek van George R. R. Martin dat in 2018 uitkwam en is dus te zien op HBO Max. Dit is het eerste deel van een tweedelige geschiedenis over het huis Targaryen.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: HBO Max (House of the Dragon)

Laatste nieuws