Werkt zonnebrand beter als spray of als crème?

Zon, zee, en skincare!

Terwijl we nog volop genieten van de laatste zonnestralen, houden we natuurlijk altijd ons huidje goed in de gaten. Smeren, smeren, en nog eens smeren! In het Grazia Zomerboek hebben we een paar van de meest voorkomende vragen over skincare en suncare op een rijtje gezet. Vandaag beantwoorden we de vraag: werkt een spray of een crème beter als zonnebrand?

Spray of filter

In principe is een crème met SPF30 en een spray met SPF30 qua werking en filters even effectief. Hoewel een spray lekker makkelijk is in gebruik, verstuift er ook een deel in de lucht. Hierdoor is de kans groter dat je met een spray te weinig zonnebrand aanbrengt – en neemt de kans op huidschade door de zon toe.

Luchtdeeltjes

Bovendien kun je tijdens het sprayen de zonnebrand ook inademen, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Nu word je echt niet meteen doodziek van zo’n beetje zonnebrand in je systeem, maar echt lekker is het niet en het kan in grote hoeveelheden wel schadelijk zijn.

Een zonnebrandcrème heeft daarom de voorkeur boven een spray, ook omdat je deze dus royaler aanbrengt.

Dit artikel komt uit het Grazia Zomerboek. Meer weten over beauty- en selfcare voor de zomer? Het Grazia Zomerboek ligt nog tot en met 30 augustus in de winkels!

Bron: Grazia Zomerboek | Beeld: iStock

Laatste nieuws