Zendaya licht tipje van de sluier op over Euphoria seizoen 3

Laat dat derde seizoen maar komen!

Lees ook

Sinds HBO Max beschikbaar is in Nederland en we de eerste twee seizoen van Euphoria konden bingen, zijn wij helemaal obsessed met de serie. We wachten dan ook met smart op het derde seizoen en als het aan Zendaya ligt, wordt dit seizoen net zo goed als de eerste twee.

Het verhaal

Euphoria is razend populair. Wie op TikTok of Instagram kijkt ziet talloze memes en video’s over de serie voorbijkomen. Onder anderen Zendaya en Jacob Elordi (The Kissing Booth) spelen in de Amerikaanse serie. De serie is gebaseerd op een Israëlische tv-serie die blijkbaar nogal wat thema’s overeenkomt met 13 Reasons Why, zoals relaties, identiteit, sociale media en drugsmisbruik. Wie Zendaya speelt? De in real life 25-jarige actrice kruipt in Euphoria in de huid van de 17-jarige Rue, die worstelt met een drugsverslaving.

Producent

Naast dat Zendaya dus acteert in de serie, heeft ze ook een rol achter de schermen. Zo werkt ze mee aan de productie. Bij het tweede seizoen werkte Zendaya nauw samen met maker Sam Levinson. “Het voelde als een juiste beslissing om in het tweede seizoen officieel producent te zijn. De serie heeft me in staat gesteld om als actrice niet alleen uit mijn schulp, maar ook achter de camera te kruipen. Het is een veilige plek waar geen slechte ideeën zijn. Ik voelde me veilig genoeg om me uit te spreken. Ik ben kritisch, maar soms ook erg verlegen dus dan zeg ik niets. Hier krijg ik mijn eigen verantwoordelijkheden. Ik ben bij elke stap betrokken, zelfs bij het redigeren en dat is echt heel bijzonder”, vertelde Zendaya.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door euphoria (@euphoria)

Positiviteit

Zendaya vond het belangrijk dat er naast alle heftige momenten in de serie, ook ruimte was voor positiviteit. “Het was belangrijk een manier te vinden om het seizoen te laten eindigen met liefde, vergiffenis en vriendschap. De hoopvolle noot om Rue te laten beginnen aan een pad naar soberheid en voor zichzelf te kiezen was een grote verandering in het scenario. Dit gebeurde halverwege het seizoen.”

Ook blikt ze vooruit op het derde seizoen en haar plannen voor Rue. We gaan volgens Zendaya nog meer te weten komen over alle personages. “In seizoen 2 konden we veel dieper op de personages ingaan. Ik denk dat we dit in het derde seizoen weer gaan doen. Er is zoveel talent. Ik wil ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt om dat te laten zien”, aldus de actrice. We can’t wait!

Bron: Filmvandaag | Beeld: Euphoria, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook