Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Simone vertelt: 'Mijn man heeft een vrouwelijke collega waar hij heel close mee is'

'Ik had het gevoel dat er iets tussen hen was'

Simone* en haar man Thijs zijn vijf jaar samen als Simone aan hun relatie begint te twijfelen. Tot voor kort was hun relatie liefdevol en zonder twijfels, maar nu haar man steeds meer contact heeft met een vrouwelijke collega begint Simone toch steeds meer te twijfelen. Ze doet haar verhaal op het platform Reddit en vraagt om advies.

Vrouwelijke collega

Sinds kort weet Simone dat haar man vrij close is met een vrouwelijke collega. Iets dat Simone normaal niet erg vindt, maar er zijn toch een aantal dingen waardoor ze zich hier niet comfortabel bij voelt. "In de laatste maanden begonnen ze meer te bellen – wel werk gerelateerd –, hadden ze vaker één op één vergaderingen en praatten ze ook via WhatsApp. Iets wat ik nog niet heel erg vond", vertelt Simone.

Twee maanden geleden begon Thijs zijn oude hobby tennis weer op te pakken. Samen met zijn vrouwelijke collega en haar man gingen ze vanuit het werk en in de weekenden tennissen. "Ook hierover maakte ik me nog geen zorgen. Ik accepteer zijn vrije tijd en ze waren niet alleen met zijn tweeën, maar ook met haar man."

Samen op reis voor werk

De collega's gingen twee weken geleden op een werkgerelateerde reis. Nadat Simone de foto's zag, begon ze zich toch een beetje zorgen te maken. "Ze zaten met de armen tegen elkaar of leunden tegen elkaar aan in meerdere foto's." Simone besluit aan haar man te vragen of ze de berichtjes tussen hem en zijn collega mocht zien. "De berichtjes waren niet flirterig of ongepast. Het werd wel persoonlijk. Zo vertelde zijn collega wat ze had gegeten, wat ze deed en andere kleine stukjes van haar leven", aldus Simone.

Twijfels

"Ik had het gevoel dat er iets tussen hen was en gaf een ultimatum aan mijn man: hij moest stoppen met contact te zoeken met haar als het niet werkgerelateerd is, of hij raakte mij kwijt." Thijs vond dat Simone dingen zag die er niet waren, maar ze vertelde hem dat ze alleen maar probeerde om een affaire te voorkomen. "Mijn man begreep me en gaf aan mijn gevoel te respecteren. Hij besloot zijn collega een berichtje te sturen en vertelde daarin dat ze vanaf nu alleen nog maar contact kunnen hebben als het over werk gaat."

Dit viel echter niet in goede aarde bij zijn collega. "Ze reageerde dat het absurd was wat hij deed en ze vond dat zij werd meegetrokken in onze relatieproblemen. Ze klonk extreem overstuur en ging zelfs naar hun manager toe om dit te vertellen. Iedereen op het werk weet het nu, en ik heb het gevoel dat ik voor problemen heb gezorgd", vertelt Simone. "Ik had het idee dat ik het juiste deed voor onze relatie, maar nu ben ik bang dat ik te overdreven heb gereageerd. Ik kan wel wat advies gebruiken", sluit Simone haar verhaal af.

Wat zou jij Simone adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam ConsiderationPrize75

Bron: Reddit | Beeld: Pexels