Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yolanda Hadid is na een maandenlange break terug op Instagram

'Het is zo makkelijk om je te verliezen in de verhalen van anderen, terwijl je vergeet om je eigen leven te leiden en te waarderen.'

De afgelopen maanden was het volledig stil op het Instagram-account van Yolanda Hadid. Het voormalig topmodel had al sinds oktober niets meer van zich laten horen via social media. Sinds gisteren is ze echter weer back at it en ze heeft meteen uitgelegd wat de reden voor haar break was.

Jurylid bij HNTM

Een paar maand geleden werd bekend dat er een nieuw seizoen van Holland's Next Top Model komt. Yolanda heeft zelf veel modellenwerk gedaan en zal als jurylid bij dat programma aanschuiven. “Het is een droom om voor een nieuw seizoen van HNTM terug te keren naar Nederland. Ik ben blij om mijn ervaring uit mijn inmiddels 40-jarige carrière in de mode-industrie te mogen delen met de volgende generatie. Ik heb echt heel veel zin om het nieuwe topmodel te vinden”, zei ze er in april over tegen RTL Boulevard.

Veel stress

Toch was het de laatste tijd niet alleen maar leuk in Yolanda's leven. Na het overlijden van haar moeder kreeg ze te maken met een depressie en een Lyme-terugval, schrijft ze op Instagram. "De emotionele stress en rouw hadden veel invloed op mijn immuunsysteem." Omdat haar telefoonverslaving daar niet bepaald bij hielp, besloot ze een pauze in te lassen en een tijd lang geen social media te gebruiken.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid)

"Het is zo makkelijk om je te verliezen in de verhalen van anderen, terwijl je vergeet om je eigen leven te leiden en te waarderen", vervolgt Yolanda. "Ik realiseerde me dat we langzaam de kunst van het communiceren aan het verliezen zijn en dat dat voor een diepe eenzaamheid in ons zorgt." Ze heeft het gevoel dat het een wonderful reset was en wil afkicken van de gewoonte om vijftig keer per dag op haar telefoon te kijken."Ik heb geleerd om op mezelf en mijn gezondheid te focussen en om aanwezig te zijn in het nu." Wijze woorden!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress, Instagram Yolanda Hadid