Aha: dit is waarom TikTokkers massaal hun lengte en gewicht delen

We love to see it!

Op TikTok komen we de ene na de andere beautyhack en trend tegen. Het vervelende van social media is echter dat al die mooie mensen ons een verkeerd zelfbeeld kunnen geven, zo ook op TikTok. Toch doet er nu een trend de ronde die enorm fijn is om de boel een beetje te relativeren. Enne, we love to see it!

Dapper

De hype van dit moment is om jezelf te laten zien en te vertellen wat je lengte en gewicht is. Hartstikke dapper natuurlijk, want ook al zouden we het graag anders zien, het blijft een gevoelig onderwerp. Het doel van de trend is om te laten zien dat er verschillende lichaamstypes zijn en dat een specifiek gewicht er heel anders uit kan zien bij verschillende personen. Zo proberen deze mensen de focus niet op dat cijfertje te leggen. Bye bye, weegschaal!

Normaliseren

Een tweede doel van de trend is om mensen bewust te maken van de verschillende lichamen die er überhaupt zijn en die te normaliseren. Zo deelde @angelicaglowsup een video met de titel ‘Sharing my *actual* weight in order to normalise women being over 200lbs‘. Want jouw lichaam mag er zijn, of je nou 70 kilo weegt of 130 kilo of meer.

@angelicaglowsup @happyfitkatie @summerskyeraine ♬ original sound – caesar

En dat dat andere vrouwen goed doet, zie je in de reacties onder Angelica’s video. Zo schreef iemand: “Ik had het moeilijk vanmorgen vanwege hoe ik eruit zag. Maar jij bent zo mooi en hebt hetzelfde lichaamstype als ik en het deed me zo goed voelen.””Door deze video’s en al deze prachtige 200+ vrouwen voel ik me zoveel meer geaccepteerd met mijn gewicht”, voegde iemand anders daaraan toe.

@happyfitkatie heaviest & happiest I’ve ever been #weightmeansnothing #fitness #bodypositive #selflove ♬ original sound – caesar

@camillalorall shapes are good shapes 💕♬ original sound – caesar

@yoni0323 WHERE MY RECTANGULAR QUEENS AT 💅🏻 #rectangularbodies #bodydiversity #bopotiktok #bodyconfi #midsize #representationmatters #korean #effyourbodystandards #자존감 ♬ original sound – caesar

En dus volgden een heleboel andere vrouwen om hun lichaam te laten zien, ongefilterd en precies zoals ze zijn: prachtig dus. Dat zorgt voor een hele hoop lof en liefde in de comments van mensen die zich – eindelijk – herkennen in de lichamen die ze op social media tegenkomen. Wij vinden deze hype in ieder geval geweldig. Tip: klik even op de audio van de TikToks en dan kom je nog veel meer prachtige vrouwen tegen die meedoen aan de trend!

Bron: NSMBL | Beeld: Mean Girls

Laatste nieuws