Fan van Bridgerton? Dan wil je deze nieuwe serie ook zien

Kijktip!

Heb je Bridgerton inmiddels al een paar keer opnieuw gebinged? Jep, wij ook. Mocht je ook niet kunnen wachten op het nieuwe seizoen, dan hebben we goed nieuws voor je. Er komt een nieuw kostuumdrama aan op Netflix! Die Kaiserin gaat over het leven van de keizerin van Oostenrijk, Sisi, en we weten al wanneer de serie te zien zal zijn…

Kerst

Bijna iedereen kent het verhaal van Sisi wel. Je hebt hoogstwaarschijnlijk wel eens (of gewoon elk jaar opnieuw) de gelijknamige filmtrilogie uit de jaren vijftig gezien rond Kerst, wanneer ze vaak weer worden uitgezonden. Het verhaal gaat over de hertogin en prinses van Beieren en speelt zich af in de tweede helft van 1800. Elisabeth, bijgenaamd Sisi, trouwde met keizer Frans Jozef, waardoor ze keizerin van Oostenrijk werd.

Rebels

“In het Oostenrijk van de 19e eeuw staat de liefde van de passievolle en rebelse Sisi en keizer Franz Joseph onder druk door intriges en machtsstrijd aan het Weense hof”, zo valt op Netflix te lezen. Liefde, hoop en weerstand: dat kunnen we verwachten van deze kostuumdrama. En natuurlijk krijgen we ook weer de prachtige baljurken te zien, waar Sisi zo bekend van is. Bekijk hieronder de trailer om alvast weg te dromen bij die geweldige kostuums.

Veelbelovend

De cast van Die Kaiserin is veelbelovend. Sisi wordt vertolkt door de Turks-Duitse actrice Devrim Lingau en Frans Jozef door de Duitse acteur Philip Froissant. Hartstikke mooi allemaal, maar onze Sisi is en blijft natuurlijk dé Romy Schneider, die haar rol zo geweldig vertolkte in de jaren vijftig.

Die Kaiserin is een Duitse serie en telt tien afleveringen, makkelijk te bingen dus. Het kostuumdrama komt 29 september naar de populaire streamingdienst. We hebben weer helemaal zin in al die koninklijke intriges!

Bron: Jan Magazine, Beau Monde | Beeld: Netflix

Laatste nieuws