Heb je curly hair? Volgens TikTok moet je dan de bowl methode proberen

Schijnt heel goed te werken!

Lees ook

Net wanneer je dacht dat je alle gekke TikTok-video’s wel gezien had, verschijnt er weer een nieuwe beautyhack op het platform. Een hack die blijkbaar heel goed werkt voor mensen met krullend haar.

Bowl methode

Zijn jouw krullen heilig en doe je er alles aan om ze in de perfecte shape te krijgen? Grote kans dat je bekend bent met de Curly Girl-methode. Deze methode om je krullenbos te perfectioneren is al een tijdje hot topic, maar er is nu een nieuwe methode om krullend haar te verzorgen die nóg beter schijnt te zijn. Op TikTok gaat de zogeheten bowl methode viraal.

Wie krullend haar heeft, weet dat het ’t beste blijft zitten wanneer het goed gehydrateerd is. Waarschijnlijk probeer je je curls na het douchen dan ook in model te brengen. Bij de bowl methode hoef je niet per se te douchen, maar stop je je haar – jawel – in een kom met water. Overigens kun je wel van tevoren douchen en je haar wassen. Dit versterkt de methode waarschijnlijk ook nog eens.

@curlyzia.xo Still get messages daily of people saying how much this helped. Makes me smile so much 😍🙌🏼 #ziasbowlmethod #bowlmethod #curlclumps ♬ Home – Edith Whiskers

Zo ga je te werk

De methode is als volgt:

  1. Was je haar onder de douche zoals je dat normaal ook doet. Vergeet de conditioner niet, deze was je ook uit.
  2. Vul een grote kom met lauwwarm water en voeg er een beetje van je favo conditioner aan toe. Je kunt eventueel ook nog wat conditioner in je haar doen.
  3. Maak je haar nat in de kom en knijp erin. Hierbij laat je je haar steeds weer in de kom vallen. Herhaal dit totdat je hele haar goed is gekneed.
  4. Tijd voor de styling. Style je haar zoals je dat gewend bent, met mousse of gel of crème bijvoorbeeld.

Als het goed is, heb je nu een mooie en verzorgde bos met curls. Easy does it!

Bron: NSMBL | Beeld: TikTok, BrunopPress

Laatste nieuws

Zie ook