Holiday from hell: ‘Ik was ervan overtuigd dat ik doodging’

'Het vliegtuig schudde zo hard en er was zoveel chaos, ik had geen idee hoe het ooit goed moest komen.'

Lees ook

Maanden kijk je ernaar uit: die heerlijke vakantie. Maar wat als het net iets anders loopt dan gepland? Sanne kan er helaas over meepraten. In Grazia’s Zomerboek blikt ze terug op haar heftige vliegreis naar Honduras.

Vreselijke vliegreis

“Ik maakte een vreselijke vliegreis mee waarbij we bijna neerstortten. De vlucht ging van Amsterdam naar Honduras. Vlak voor de landing zag ik vanuit mijn raam dat het vliegveld tussen allemaal bergen lag. Wauw, dacht ik nog, dat wordt vast een lastige landing. En inderdaad, dat werd het ook.”

“Van het een op andere moment begon het vliegtuig enorm te trillen. Hij ging omhoog en omlaag, en de zware wind aan de zijkant was duidelijk te voelen. Iedereen moest zijn riem vastmaken en plotseling trokken we op, maar na een gigantische klap stortten we totaal onverwachts een heel stuk naar beneden. De zuurstofmaskers kwamen uit het plafond en ik dacht: dit is het. Om me heen waren mensen aan het huilen, schreeuwen en aan het overgeven. Het was afschuwelijk.”

Chaos

“Ik was ervan overtuigd dat ik doodging. Het vliegtuig schudde zo hard en er was zoveel chaos, ik had geen idee hoe het ooit goed moest komen. Ik durfde ook niet uit het raam te kijken, maar na ongeveer vijf minuten werd de turbulentie rustiger. Langzaamaan kreeg de piloot weer meer controle over het vliegtuig en met een harde klap landden we op de landingsbaan. We waren allemaal stil, om vervolgens hard te gaan klappen. Iedereen was zo blij dat we nog leefden!”

In Grazia’s Zomerboek blikken tien vrouwen terug op hun holiday from hell. Nu in de winkel. 

Tekst: Renée Brouwer | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook