Aha! Zo zorg je dat de rits van je broek niet zomaar openspringt

Good to know!

Lees ook

Het is behoorlijk awkward wanneer je opstaat en je de gulp van je broek ineens voelt openspringen. We’ve all been there. Gelukkig kun je dit met een simpel trucje voorkomen.

Trucje

Lars Hiemstra (onze redder in nood dus) heeft op Pinterest gedeeld wat dé truc is om ervoor te zorgen dat je niet ineens met een open gulp rondloopt. Het is heel simpel, want je hebt er alleen de ring van een sleutelhanger voor nodig. Die ring maak je vast aan de rits van je jeans, waarna je de broek dichtritst zoals je altijd doet. Maak de ring vervolgens vast rondom de knoop van de jeans en duw de knoop door het gat dat daarvoor bedoeld is. Op die manier wordt het ringetje verborgen onder de stof van je broek en blijft de rits op zijn plek! Hieronder laat Lars met behulp van foto’s zien hoe het moet:

Nog meer trucjes

Naast het trucje van Lars zijn er in de loop der jaren veel andere jeans hacks bedacht. Als je de knoop van je jeans bijvoorbeeld niet meer dicht krijgt, kun je dat probleem verhelpen met een elastiekje. Haal het elastiekje door de opening waar de knoop door zou moeten, pak het uiteinde van het elastiekje en steek dat door het andere uiteinde. Je hebt het elastiekje dan vastgeknoopt rond het gat waar de knoop doorheen moet. Pak vervolgens het lusje dat je overhebt en maak dat vast om de knoop. Op die manier zit je jeans altijd als gegoten!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Pinterest, iStock

Laatste nieuws

Zie ook