Zó scoor je de perfecte jeans

Handig!

Lees ook

Een spijkerbroek is vaak je go to broek voor als je niet weet wat je aan moet. Maar dé perfecte jeans vinden kan soms een hele opgave zijn. Je weet misschien niet wat voor model het beste bij je past of welke kleur je nou moet kiezen. No worries, we've got your back. Zo vind je een mooie jeans voor dames.

Populair

We beginnen met een lesje jeans geschiedenis: de allereerste spijkerbroek dateert al uit het jaar 1873. Dus ja, de spijkerbroek hangt al heel wat jaren in onze garderobes. Grote kans dat jouw ouders of zelfs opa en oma er vroeger al mee liepen. Vandaag de dag is het nog steeds de populairste broek en bestaan ze in alle soorten en maten. Een tiental jaar geleden liepen we nog in heupbroeken met wijde pijpen en later werd de ripped jeans een trend. Door de vele modellen wordt het nog moeilijker om de juiste broek te vinden. Van skinny jeans tot mom jeans en van flared jeans tot high waisted jeans. Help!

Lees ook: De jeans die je volgens fashion experts niet moet combineren met sneakers

Tips

Met behulp van deze tips vind jij de perfecte jeans:

1. Kijk goed naar de kontzakken. Het is belangrijk dat een jeans goed aansluit, ook bij je billen. Dus wil je volle billen? Ga dan voor een jeans met kontzakken waar afstand tussen zit. Wil je juist wat kleinere billen? Ga dan voor een jeans met zakken die wat dichterbij elkaar zitten.

2. Koop je jeans klein. Deze lijkt misschien niet zo vanzelfsprekend, maar als je in het pashokje een jeans past die in eerste instantie iets te krap lijkt, twijfel dan niet. Jeans lopen meestal nog uit, dus voor je het weet zit hij als gegoten.

3. Hoog of laag? Een lage jeans zorgt ervoor dat je billen ronder lijken, terwijl een high waisted jeans er juist voor zorgt dat je je eventuele love handles kunt verstoppen. Voor welke ga jij?

4. Donker of licht? Wist je dat je in een donkere jeans sneller slanker lijkt en in een lichte jeans ietsjes voller?

5. De V-lijn. Net zoals bij je kontzakken is er ook nog een magische V-lijn die bepaalt hoe je billen worden gevormd. Deze lijn bevindt zich boven je kontzakken. Check dus vooral voordat je een broek koopt of deze lijn zich op de broek bevindt.

The place to be

Waar je gegarandeerd altijd slaagt voor de perfecte jeans? Bij Esprit vind je een ruim aanbod aan spijkerbroeken en is er voor ieder wat wils. Daarnaast vindt Esprit duurzame productie belangrijk, dus veel jeans zijn van biologisch katoen of gerycled materiaal gemaakt. Verder bevatten de broeken van Esprit veelal stretch, wat altijd fijn is.

Dus wil jij 2020 inluiden met een nieuw paar sustainable jeans? Wacht dan niet langer en trakteer jezelf op een cadeautje.

Bron: Fashionchick | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook