Zo verwijder je makkelijk make-upvlekken uit kleding

Easy does it.

Lees ook

Vlekken foundation op je broek of rode lippenstiftvlekken op je witte blouse: niet bepaald een pretje om uit je kleding te verwijderen. Gelukkig wordt het met deze trucjes een stuk makkelijker om make-upvlekken uit je kleding te halen.

Oogmake-up

Leuk voor op je ogen, minder leuk op je kleding. Mascara, eyeliner, potlood en wenkbrauwpoeder bevatten vaak veel vet. Je kunt dus het beste even wachten met deppen tot het helemaal is opgedroogd. Daarna kun je gaan deppen met een schoonmaakmiddel dat bedoeld is om vet te verwijderen, zoals afwasmiddel of shampoo. Zie je na afloop de vlek nog steeds zitten? Dep dan met een beetje make-upremover op waterbasis.

Foundation en poeders

Ai, foundation op je broek geknoeid? Foundation is een van de meest hardnekkige vlekken en kun je het beste verwijderen met wat water en azijn. Meng dit door elkaar en dep met een doekje op de vlek. Ook shampoo en scheerschuim zouden helpen om de vlek te verwijderen. Heb je een foundation op poederbasis? Zuig de bovenste laag dan eerst weg met de stofzuiger en dep vervolgens met make-upremover op de vlek.

Lipstick

Bij vlekken van lipstick kun je beter geen water gebruiken. Dit maakt de vlek namelijk alleen maar groter en het zorgt ervoor dat de kleur nog sneller intrekt. De truc is om een klein beetje pure alcohol op een watje te druppelen en dit op de vlek te deppen.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook