Huh? Volgens TikTok moet je je make-up aanbrengen met een wattenstaafje

Het zou een natuurlijkere look moeten geven.

We contouren er tijdens het make-uppen wat op los met beautyblenders, kwasten én onze handen. Toch is er volgens TikTok een nog betere manier om je make-up aan te brengen.

Wattenstaafje

Als je het contouren eenmaal onder de knie hebt, levert dat vaak mooie resultaten op. Echter, het is niet voor iedereen weggelegd en daarnaast ziet een gecontourde look er niet altijd even natuurlijk uit. Volgens TikTok zou je daarom een wattenstaafje moeten gebruiken bij het contouren. Hierdoor zou je make-up er een stuk natuurlijk uitzien en kun je makkelijker je onzuiverheden wegwerken.

@meganlavallieTry this instead of using a concealer ❤️♬ Zou Bisou Bisou – Gillian Hills

Zo werkt het

TikTokker Megan Lavallie legt uit hoe de hack werkt. Volgens haar gebruiken make-upartiesten de techniek al jaren. Je hebt er alleen een wattenstaafje en wat foundation voor nodig. Megan doopt in de video het wattenstaafje in de foundation en tikt het wattenstaafje vervolgens op de plekken in haar gezicht waar ze extra dekking wilt, of waar onzuiverheden zitten. “Uiteindelijk heb je de meest vlekkeloos ogende basis gecreëerd met minimaal product”, zegt @meganlavallie vervolgens. Ha!

Handen

Overigens zijn er ook nog altijd mensen die menen dat de beste manier om make-up aan te brengen met je handen is. In een interview met website PureWow legt visagist Pat McGrath uit waarom. “De warmte van je hand zorgt ervoor dat al je make-up, van foundation tot oogschaduw, iets romiger wordt van structuur. Daardoor kun je je make-up beter aanbrengen en versmelt het ook beter met je huid.” Aha! Wat vind jij de fijnste manier?

Bron: Beautify | Beeld: TikTok, iStock

Laatste nieuws