Hello summer! Dit zijn de 10 lekkerste parfums voor de zomer

Liefde in een flesje

Knappe flacons, bijzondere combinaties en luxe ingrediënten: bij een nieuw seizoen horen nieuwe geuren. Nu alleen nog bepalen welke nieuwkomer jouw favoriet wordt. In Grazia’s parfumdossier deelden we al de lekkerste geuren voor de lente, en nu hebben we ook de tien heerlijkste parfums voor de zomer verzameld. Komen ze:

1. Bulgari

Een ode aan de roos met een fikse zweem van Bulgari’s karakteristieke muskusakkoord. Pareltje om te zien dankzij de gepolijste flacon met gouden accent en het witte parelmoer Serpenti-collier. Rose Goldea Blossom Delight edt €101 (75 ml) Bulgari. 

2. Kenzo

Dit frisse Flower by Kenzo-zusje is geïnspireerd op een ochtendwandeling in de zon op een Japanse bloemenmarkt. Poppy Bouquet edt €79,50 (50 ml) Flower by Kenzo.

3. Shiseido

Murasaki is in Japan een favoriete paarstint die staat voor nobelheid, macht en verfijning. Deze geur met jasmijn, viooltjes, blauweregen, fresia en houtnoten is een ode aan deze kostbare kleur en staat voor vrouwelijke kracht. En dat allemaal in een prachtige flacon. Ginza Murasaki €120 (90 ml) Shiseido.

4. Viktor & Rolf

Een very glam geur met in de hoofdrol twee orchidee-akkoorden die de parfum sensueel en bloemig maken. Niet voor muurbloempjes, want opvallen doe je met dit parfum zeker. Flowerbomb Ruby Orchid edp €96,80 (50 ml) Viktor & Rolf.

parfum

5. Narciso Rodriguez

Deze geur is bloemig dankzij een hart van muskus en pruim-akkoord. De topnoten van roze peper en pittige citrusakkoorden zorgen voor een frisse kick. De zweem vanille, patchoeli en suède maken deze geur verleidelijk en mysterieus. Musc Noir Rose For Her edp €91 (50 ml) Narciso Rodriguez.

6. Obvious

Een van onze favorieten van het nieuwe Franse parfummerk Obvious. De geur is lekker fris en bevat pit dankzij jeneverbes, gember, zachte verveine en limoen. Mooi meegenomen: de flacon is recyclebaar. Green & clean dus. Une Verveine €110 (100 ml) Obvious via Retreat.

7. Guerlain

Guerlain brengt met dit duurzame parfum een ode aan de natuur. Wat je dan krijgt? Een frisse, houtachtige parfum met een vleugje basilicum, vijgenakkoord, neroli en vetiver. Guerlain Aqua Allegoria Nerolia Vetiver €90 (75 ml).

8. Byredo

Warm en een tikkie mysterieus deze nieuweling van het luxe parfumhuis Byredo. Ontworpen om herinneringen op te roepen en het leven te vieren. Met noten van salie, mirabelle-pruim, muskus, wierook en amber. De Los Santos €195 (100 ml) Byredo.

parfum

9. Acqua di Parma

Warme, genderneutrale eau de cologne – met mandarijn, munt en neroli – die in het teken staat van kleine, maar o zo waardevolle momenten. Met vrienden de club in, uit eten gaan, weekendjes weg: juist alles waar we lange tijd naar verlangden en eindelijk weer kan. Colonia C.L.U.B €130 (100 ml) Acqua di Parma.

10. Chloé

Deze vegan geur is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, natuurlijk verkregen alcohol en water. Met Egyptische jasmijn en bergamot is-ie heerlijk zoet, maar de sandelhout, vanille en eikenmos zorgen voor een spannende twist. Nomade EDP Naturelle €117 (75 ml) Chloé.

Bron: Grazia (Babette Dessing) | Beeld: iStock

Laatste nieuws