Hello spring! Dit zijn de lekkerste parfums voor de lente

Liefde in een flesje!

Knappe flacons, bijzondere combinaties en luxe ingrediënten: bij een nieuw seizoen horen nieuwe geuren. Nu alleen nog bepalen welke nieuwkomer jouw favoriet wordt. In Grazia’s parfumdossier hebben we daarom de lekkerste parfums voor de lente verzameld. Let’s spray some love this spring!

1. Jo Malone

Alsof je zo het kristalheldere water van de zee induikt. Deze nieuwkomer is heerlijk fris en een tikje bloemig met viooltjes, rozen en zwarte bes. Subtiel maar o zo fijn. Crystal Champion Cologne €60 (30 ml) Jo Malone (vanaf mei verkrijgbaar bij de Bijenkorf).

2. Maison Margiela Replica

Niets lekkerder dan een regenbui waarna het gras zo heerlijk fris ruikt, de zon door het wolkendek piept en de boel weer in bloei komt te staan. En ja, daar ruikt deze geur dus naar. Love! Met hartnoten van regen en water, basisnoten van mos, dennenboom en patchoeli en topnoten van roze peper en bergamot. When the Rain Stops edt €99,89 (100 ml) Maison Margiela Replica.

3. Yves Saint Laurent

Sensueel, energiek en mysterieus. Yep, deze nieuwste telg van Black Opium is er weer één om gezien te worden. Met noten van koffie, groene mandarijn, vijg, vanille en bourbon. Het groen in de fles verwijst naar een van Yves Saint Laurents legendarische fashionitems. Black Opium Illicit Green €135,42 (75 ml) Yves Saint Laurent.

parfums blauw
V.l.n.r. Jo Malone, Maison Margiela Replica, Yves Saint Laurent, Diptyque.

4. Diptyque

Knappe fles en een knappe geur die je meeneemt naar de kust terwijl de bloemen in bloei staan. Een mix van tuberose, bessen, sinaasappelbloesem, witte muskus, Turkse roos en iris. Kunnen we elke dag wel dragen! Do Son Eau de Parfum Limited Edition €140 (75 ml) Diptyque.

5. Lancôme

Dit nieuwste zusje uit de La Vie est Belle-lijn bevat de welbekende klassieke fruitige noten, maar ook pittige roze peper. Het frambozenakkoord zorgt voor een frisse twist. Verslavend lekker! La Vie est Belle Qui edp €106,32 (50 ml) Lancôme.

6. Givenchy

Vier de lente met deze speciale editie van L’Interdit. Elke flacon zou maar liefst honderd bloemen bevatten. Met een mix van oranjebloesem, tuberoos, amandelmelk, gember, vetiver en bittere sinaasappel. L’Interdit Édition Millesime €101,50 (50 ml) Givenchy.

7. Armani

Bloemig, vrouwelijk en met een oriëntaalse touch. Met vanille, patchoeli, jasmijn en zwarte bessennectar. Perfect voor een date night, want hij blijft lekker lang zitten. Sí Passione Intense edp €99 (50 ml) Armani.

parfums peach
V.l.n.r. Lancôme, Givenchy, Armani, Zadig & Voltaire, Gucci.

8. Zadig & Voltaire

Wie gaat er mee op avontuur? Deze lenterieker is fris, fruitig en bloemig, en geïnspireerd op vrijheid en connectie met de natuur. Met topnoten van pioenroos en peer, een hart van jasmijn en roos en een basis van kastanje. This is her! Vibes of Freedom edp €80 (50 ml) Zadig & Voltaire.

9. Gucci

Deze nieuwste aanwinst in de Bloom-familie met neroli is frisser en lichter dan zijn voorgangers, maar blijft dankzij de jasmijn, tuberoos en Chinese kamperfoelie heerlijk bloemig. Alsof je door tuin vol wilde bloemen loopt. Bloom edt €86 (50 ml) Gucci.

Bron: Grazia (Babette Dessing) | Beeld: iStock

Laatste nieuws