O my: dit zijn de rijkste Nederlanders onder de 40

Deze self made millionairs hebben het goed voor elkaar.

Lees ook

Elk jaar komt Quote met de Quote 500 op de proppen: de lijst met de allerrijkste Nederlanders. Hier zit natuurlijk een hoop oud geld en erfgenamen tussen. Maarre, ook genoeg ‘jonge’ ondernemers hebben flink wat miljoenen op de rekening staan. Hieronder vind je enkele van de rijkste self made millionaires onder de 40 jaar van ons land.

Drie vrouwen

In de lange lijst van jonge miljonairs vinden we unfortunately slechts drie vrouwen terug. Een van hen is presentatrice, actrice en modeontwerpster Nikkie Plessen. De onderneemster staat op plek 47. Topmodel Doutzen Kroes vinden we een plekje hoger. Beide dames hebben volgens Quote een geschat vermogen van maar liefst 28 miljoen (!) euro.

De hoogst genoteerde vrouw in de lijst is Sharon Hilgers van sieradenmerk My Jewellery. Zij staat met een geschat vermogen van a whopping 45 miljoen euro op plek 29.

Gedaald vermogen

Naast deze succesvolle vrouwen vinden we ook veel dj’s terug in de lijst. Onder meer Martin Garrix, Afrojack en Hardwell staan dit jaar wederom in de Quote. Het vermogen van de heren is echter wel afgenomen ten opzichte van vorig jaar, wat mede komt doordat ze minder tot niet konden optreden in de coronatijd. Vlogger Kwebbelkop is een nieuwkomer in de lijst. Hij komt binnen op nummer 91 met een geschat vermogen van 14 miljoen euro.

Minimaal 13 miljoen

Om de lijst met rijkste jonge miljonairs binnen te komen, moet je wel aan wat eisen voldoen. Zo moet je minimaal een vermogen hebben van 13 miljoen, dit geld zelf hebben verdiend en niet ouder zijn dan 39 jaar. Zo verdween Bunq-oprichter Ali Niknam dit jaar uit de lijst omdat hij 40 jaar is geworden. In 2025 verdwijnt Doutzen bijvoorbeeld ook om die reden op de lijst.

Op de eerste plaats staat dit jaar Adriaan Mol, oprichter van betalingsverwerker Mollie, met een geschat vermogen van 3,5 miljard euro. Ka-ching!

Bron: Tips en Weetjes, Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook