Doutzen Kroes reageert op geruchten over einde modellenwerk

"Nu weet je dat journalisten met bepaalde dingen aan de haal gaan en onwaarheden schrijven", reageert het model.

Lees ook

Er doen geruchten de ronde dat Doutzen Kroes zou stoppen met haar werk als model. Inmiddels heeft de Friezin daar zelf op ingehaakt.

Corruptie

Doutzen was deze week te gast in de podcast van corona-activist Isa Kriens, met wie ze onder andere in gesprek ging over haar werk als model. De Friezin liet weten dat ze al langere tijd ontevreden is over haar werk. “Ik ben in bepaalde landen geweest waar mensen niks hebben”, vertelde ze aan Isa. “Ik heb me altijd wel ingezet voor ongelijkheid en ik wil zo graag dat de wereld eerlijk verdeeld is. En op een gegeven moment ontdek je dat het misschien wel kán, maar dat het gewoon zo in stand wordt gehouden.”

Het model was er eerder nog van overtuigd dat ze zo door kon blijven werken, omdat ze haar verdiensten voor goede doelen zou kunnen inzetten. Later kwam ze daar toch op terug. “Ik kon mezelf altijd vertellen: daardoor kan ik weer goede dingen doen, zo werkt de wereld. Je doet het ene corrupte ding na het andere, en dan misschien minder erg… Je werkt voor een merk waar je het crèmepje misschien niet van gebruikt… Dat is natuurlijk niet heel erg misschien, maar in mijn geval was het: ik wil alleen nog maar zuiver zijn.’’

Proef op de som

Toen haar carrière vanwege de coronacrisis afgeremd werd, besloot Doutzen rustig te bekijken of ze nog wel achter haar eigen werk stond. “Waarom doe ik eigenlijk wat ik doe, wat is mijn beweegreden?”, vroeg ze zichzelf af. “Toen dacht ik: ik ga nog één keer mijn opdracht afmaken die ik had staan in mijn agenda. Om te ervaren of ik dit echt leuk vind; doe ik het met mijn hart of met mijn hoofd?”

Aan het eind van haar laatste shoot in Parijs plaatste Doutzen een bericht op Instagram waarin ze kritiek uitte op het coronabeleid. “Toen zat ik in de studio, drukte ik op ‘send’ en toen vielen alle lichten uit”, vertelt het model daarover. “Ik voelde zo’n geluksmoment, dat ik met de wereld mocht delen hoe ik er echt in sta, hoe ik me echt voel, en de vragen die ik had. Ik voelde ook heel erg veel vrijheid door te denken: ik ga dit gewoon niet meer doen. Ik ga mijn agentschap bellen en zeggen: ik ga niet meer door, ik vind dit eigenlijk wel heel fijn zo. Misschien is dit een pauze, misschien is dit ook wel mijn pensioen. Misschien ga ik nooit meer beginnen, wie weet.”

Geruchten

Die laatste woorden zorgden voor veel verwarring. Een aantal journalisten interpreteerde het als een teken dat Doutzen permanent zou gaan stoppen met haar modellenwerk. Dat is volgens de Friezin echter niet het geval. “Ik heb nooit gezegd dat ik zou stoppen. Ik laat dat namelijk open”, vertelt het model in haar Instagram Stories. “Zou toch zonde zijn”.

Bron: Telegraaf | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook