Love is Blind seizoen 2: welke koppels zijn nog bij elkaar?

Zijn Nick en Danielle nog steeds happily married en is Shake al bij zinnen gekomen?

Hoe gaat het nu met Danielle en Nick, zijn Natalie en Shayne toch weer samen en is Shake inmiddels al bij zinnen? Na de tiende aflevering van Love is Blind, waarin de verloofden I do of I don’t zeiden, zaten wij met zoveel vragen. In een speciale reünie-afleveringen komen de zes stellen voor een lange tijd weer bij elkaar en laten ze weten hoe het nu met hun love life gaat.

Abhishek ‘Shake’ en Deepti

Al in het begin van de serie maakte Shake zich niet bepaald geliefd door zijn opmerkingen over het lichaam en het gewicht van de vrouwen. Na een paar afleveringen leek hij zichzelf te herpakken en bloeide er zelfs iets moois op tussen hem en Deepti. Toch ontbrak er nog iets voor Shake: de fysieke aantrekkingskracht. Naar eigen zeggen zag hij Deepti meer als ‘zijn tante’, maar kwijt wilde hij haar ook weer niet. Uiteindelijk koos Deepti voor zichzelf – yes girl! – en wees ze Shake af bij het altaar.

Nadat Deepti ‘I don’t‘ zei bij het altaar, leek Shake zijn gekwetste ziel te verbloemen door grapjes te maken en ook tijdens de reünie toont hij niet zijn diepste emoties. Sterker nog: hij pakt meteen zijn moment om aan te kaarten dat hij vooral benieuwd is hoe de reünie-aflevering gemonteerd gaat worden. Al snel blijkt dat alle andere Love is Blind-sterren – including presentatoren Nick Lachey en Vanessa Lachey – het helemaal met hem gehad hebben. “Als je iets zegt, loop je kans om belachelijk gemaakt te worden”, aldus zijn ex-verloofde. Ook Shayne heeft het overduidelijk gehad met Shake: “Je kruipt meteen in de slachtofferrol.”

Niet veel later weet Shake het nog erger te maken, door zijn huwelijk te vergelijken met een aankoop. Iets wat zijn oppervlakkige imago niet bepaald ten goede komt, aldus de andere deelnemers. “Ik wilde enorm graag dat het werkte. En dat betekende dat ik ongeveer wist wat voor lichaamstype voor mij acceptabel zou zijn. (…) Ik was klaar om diep te gaan, maar ik wilde er zeker van zijn dat ik antwoord kreeg op mijn vragen”, verdedigt Shake zichzelf.

Wij denken toch dat Shake beter aan een ander programma had kunnen meedoen, iets wat host Vanessa Lachey ook benoemt. “Er zijn shows die zijn gebaseerd op iemands uiterlijk, en of er een connectie is. Maar je moet je hart openstellen voor het grotere plaatje. Want wat als ze een ongeluk krijgt? Of wat aankomt? Haar haar verliest, of haar benen, armen? Houd je dan niet meer van haar? Ik hoop dat als ik ooit verminkt raak, deze man bij me blijft”, doelt ze op haar husband Nick Lachey, met wie ze de show samen presenteert. “Ik weet dat hij dat doet, want hij houdt van mij om mij. Dus mijn probleem met jou, Shake, is dat jij daar vrouwen kleineerde, het proces aanging met dit prachtige mens (Deepti, red.) omdat jij iemand wilde naaien. Niet om verliefd te worden.”

“Het feit dat ik je ooit heb gerespecteerd als een persoon is verbluffend”, zegt Deepti tot slot tegen Shake. “Ik heb je voorgesteld aan mijn familie, dat heb ik nog nooit gedaan. Dat mijn ouders moesten zien hoe je deze walgelijke dingen over me zei, is zo vernederend. Er is een andere manier om te zeggen dat je je niet aangetrokken tot me voelt.”

Kyle en Shaina

Dat het niets zou worden tussen Kyle en Shaina, werd al vrij snel duidelijk. Waar Kyle het dolgraag wilde proberen, vond Shaina hun religieuze verschillen toch te groot. Bijna een jaar na het aanzoek doet het Kyle nog steeds veel pijn dat Shaina zijn aanzoek accepteerde en de ring van zijn moeder droeg, terwijl zij toen al twijfelde. “Achteraf had ik meteen ‘nee’ tegen je moeten zeggen, honderd procent”, geeft de blondine gelijk haar fout toe. “Ik had veel drama kunnen voorkomen, dat erken ik.” Shaina vertelt dat ze een interne strijd had en dat ze uiteindelijk haar relatie met God het belangrijkste vond.

Aan het eind van de reünie dropt Kyle nog wel een behoorlijke bomb. Zo laat hij weten dat hij van één ding spijt heeft, en dat is dat hij in de pods niet voor Deepti is gegaan. Oeh la la!

Shayne en Natalie

Tot een dag voor de wedding was Natalie er honderd procent zeker van dat ze het ja-woord zou geven aan Shayne. Dit veranderde echter op de avond voor hun trouwdag. De twee kregen een enorme ruzie, waarbij behoorlijk wat kwetsende dingen zijn gezegd. Zo zou Natalie Shayne niet het gevoel geven dat hij goed genoeg was, waarop hij zei dat hij haar haatte en dat hij niet met haar wilde praten. Uiteindelijk was het voor Natalie duidelijk dat zij en Shayne nog te veel en te grote problemen hadden om te kunnen trouwen.

“Er is geen dag dat ik niet nadenk over die avond”, laat Shayne weten tijdens de reünie. “Ik moet beter leren reageren op bepaalde situaties.” Ook Natalie kan zich die avond nog heel goed herinneren. “Voor mij veranderde alles die avond”, laat ze met tranen in haar ogen weten. “Ik geloof echt dat hij spijt heeft, hij heeft zich al miljoenen keren verontschuldigd voor die avond. En ik dénk niet dat hij die woorden meende, dat wéét ik. Dat heeft hij heel duidelijk gemaakt. (…) Maar voor ons was het een soort wakeup call dat we niet klaar waren voor het huwelijk en issues hadden.” Na de wedding day hebben Natalie en Shayne het nog een kans gegeven, maar uiteindelijk is het niets geworden.

Net als wij was Vanessa Lachey heel benieuwd of Shayne dan nog met Shaina had afgesproken. Hij wilde hier nauwelijks antwoord op geven, waarop Shaina duidelijk liet weten dat er absoluut niets romantisch tussen hun speelt.

Jarrette en Iyanna

Naast Shayne, Natalie en Shaina was er nog een love triangle: Mallory, Jarrette en Iyanna. Jarrette stond namelijk op het punt om Mallory ten huwelijk te vragen, toen zij liet weten dat ze met iemand anders – Salvador – een betere klik had. Hierop ging Jarrette op zijn knieën voor Iyanna, met wie hij nog steeds getrouwd is (yay!). “Het was niet kwetsend om te zien, ik wist dat zoiets kon gebeuren”, vertelt Iyanna over de afleveringen. “Het was ongemakkelijk, bijna hertraumatiserend. (…) Alles voor het aanzoek begrijp ik, alles erna was extreem kwetsend.”

“We wisten allemaal dat we connecties konden vormen met meerdere mensen, maar ik ging terug naar Iyanna”, laat Jarrette weten. Daarnaast reageert hij op het gesprek met Mallory in Mexico, waar hij een grapje maakt over haar verlovingsring. “Dat gesprek had nooit mogen plaatsvinden”, geeft hij toe. “Ik wil me verontschuldigen dat ik je voor schut zette, dat wil ik nooit meer doen”, zegt hij vervolgens tegen Iyanna.

Salvador en Mallory

Salvador vindt het nog steeds lastig om naar het gesprek tussen Jarrette en Mallory in Mexico te kijken. Hij vindt het niet respectvol naar hem toe en vindt dat ze het gesprek hadden moeten beëindigen. Mallory beaamt dat het gesprek niet gepast was, maar wijt dit ook deels aan de nerves gemixt met alcohol.

Na deze mishap in Mexico leken Salvador en Mallory zich met de nodige serenades redelijk te herstellen. Toch koos Salvador er uiteindelijk voor om niet in het huwelijksbootje te stappen, omdat hij meer tijd nodig had. Na de wedding wilden de twee het rustig aandoen, maar of er nog steeds is tussen hen? Helaas niet, laten ze tijdens de reünie weten. “Het was niet logisch om de relatie voort te zetten”, vertelt Mallory. Volgens Sal was er wel iets meer aan de hand, maar hij wilde hun vuile was niet buiten hangen.

Nick en Danielle

Als er één stel ons heeft verrast, dan zijn het Nick en Danielle wel. Ondanks dat de twee behoorlijk wat af geruzied hebben, stapten ze al zwetend (if you know you know) in het huwelijksbootje. Volgens Danielle zorgde het programma en alle druk die er op hen stond voor een constante spanning tussen haar en Nick. “Toen we eindelijk begonnen aan ons echte leven, bestonden die ruzies niet meer”, laat ze weten. Ook besloten ze om in relatietherapie te gaan, zodat ze beter met elkaar leren communiceren. Zo vertelt Nick dat hij graag problemen op wil lossen, terwijl Danielle zich gewoon gehoord wil voelen.

Bron: Love is Blind, RTL Boulevard | Beeld: Love is Blind

Laatste nieuws