Dit is waarom je rozemarijn moet gebruiken als je sterker haar wilt

Zo krijg jij ook zulk prachtig haar.

De afgelopen jaren zijn er verschillende hacks ontdekt waardoor je prachtig haar krijgt. Zo zou het enorm helpen om je haar met cola, rijstwater of appelazijn te wassen. Die methodes zouden stuk voor stuk zorgen voor snellere haargroei en meer glans. We hebben nu een nieuwe hair hack voor je, waar je ook weer een product uit de keuken voor nodig hebt. Je haar blijkt namelijk heel sterk te worden van rozemarijn.

Snellere groei

Vooral de trend waarbij mensen rijstwater gebruiken om hun haar mee te wassen, was lange tijd erg aanwezig. Door het water te gebruiken waarin rijst heeft gekookt, zou je haar sneller gaan groeien. Ook zou het een stuk voller worden. Het is nu de beurt aan een nieuwe lifehack, die ongeveer dezelfde voorbereiding vereist als het rijstwater. Rozemarijn is the way to go!

@audreyvictoria_ Reply to @martynaastasiewicz my new obsession for hair growth ✨ #rosemarywater #hairgrowth #longhair #hairgrowthtips #hairtok ♬ Seaside_demo by SEB – SEB

Spoelen met rozemarijnwater

TikTok-gebruikster Audrey Victoria – @audreyvictoria_ laat in de video hierboven zien dat rozemarijn het geheim is voor haar lange, sterke, glanzende lokken. Hoe ze dat voor elkaar krijgt? Ze gebruikt twee steeltjes rozemarijn en haalt de korrels eraf. Die korrels doet ze in een pan met water. Ze brengt het water aan de kook en laat het vervolgens goed afkoelen. Nadat ze de korrels uit het rozemarijnwater heeft verwijderd, giet ze het water in een grote kom. Ze wast haar haren met shampoo en conditioner, zodat alles goed schoon is. Daarna giet ze het rozemarijnwater over haar haren heen, spoelt ze het uit en laat ze het goed drogen. Het resultaat: prachtig, sterk haar!

Flesje

Vind je het een gedoe om met een kom rozemarijnwater aan de slag te gaan? Dan kun je het water ook overgieten in een sprayflesje. Dat zorgt er ook meteen voor dat je het wat subtieler over je haar kunt verdelen. Wij gaan dit binnenkort zeker proberen! Hopelijk krijgen we dan net zulke mooie, glanzende en sterke lokken als Audrey.

Bron: Girlscene | Beeld: iStock

Laatste nieuws