Waarom je je haar met cola zou moeten wassen

Zo zit het!

We drinken liever een blikje koude cola dan dat we het plakkerige drankje in ons haar smeren, maar toch blijkt dit laatste juist héél goed te zijn voor je lokken. Wat doet het precies voor je haar en wat is nou echt het effect? Wij zochten het uit.

Cola-douche

De cola zou ervoor moeten zorgen dat je haar minder slap wordt en een warrige structuur krijgt. De zuuroplossing in Coca-Cola zorgt er tevens voor dat de schubbenlaag van het haar samentrekt, waardoor het kapsel er glanzender zal uitzien en de natuurlijke haarkrul versterkt wordt. Het enige wat je daarvoor nodig hebt zijn twee flesjes cola en water om je haar mee uit te spoelen.

Makkelijk en goedkoop

Beautyvlogger Ellko besloot de proef op de som te nemen. In een YouTube-video laat ze zien hoe zij haar donkere lokken met het suikerige drankje wast. Enne, ze lijkt best tevreden met het resultaat. “Er is potentieel, mijn kapsel ziet er golvender uit dan normaal. Ik ga het niet kammen, want ik wil het resultaat niet verpesten”, vertelt ze in haar filmpje.

Wanneer ze toch de föhn erbij besluit te pakken, wordt het alleen maar beter. “Dit ziet er helemaal anders uit dan wanneer ik gewone shampoo gebruik. Het voelt droog aan, alsof ik een zoutspray gebruikt heb. Eerlijk? Ik wil dit wel vaker proberen, want het is makkelijker dan een krultang te gebruiken. En het is goedkoop, want het is cola.”

Pas op

Toch klinken er ook geluiden dat het niet zo'n heel goed idee is om je haar met cola te wassen. Zo laat haarstylist Adam MacClay weten: “Het hoge suikergehalte in Coca-Cola gaat je haar sowieso verknoeien. Met cola kan je roest van ijzer schrobben, het is echt geen goed idee om dat over je hoofdhuid te gooien.” Ai, dat klinkt inderdaad niet best…

Wat je wél zou kunnen proberen, is je haar wassen met rijstwater. Benieuwd hoe dat werkt? Hier lees je er alles over.

Beeld: iStock, LumiNola | Video: YouTube (Ellko)

Laatste nieuws