Dít is waarom je je haar met appelazijn zou moeten wassen

Dit is het geheim voor lange, zijdezachte lokken.

Worden jouw lokken na een dag al vettig of heb jij juist geregeld je schouders vol sneeuwvlokjes liggen? Dan kan het zo zijn dat je trusty shampoo niet veel goeds doet voor jouw lokken. Welk wondermiddeltje je dan wel zou moeten gebruiken? Appelazijn! Wij leggen het je uit.

Anti-roos

Lijkt geen enkele shampoo te werken tegen roos op je hoofdhuid? Dan is dit middel misschien wel je redder in nood. Dit middel helpt namelijk goed tegen een geïrriteerde- en gevoelige hoofdhuid. Daarnaast verwijdert het dus alle witte schilfers van de roos op je hoofdhuid.

Echt schoon

Eerlijk is eerlijk, azijn heeft nou niet bepaald een geur die je haren lekker naar bloemetjes laat ruiken. Toch haalt het wél alle vettigheid en viezigheden uit je haren. Door je haren te wassen met normale shampoo en conditioner bestaat er een grote kans dat er veel zeepresten in je haar achterblijven. Bij het gebruik van appelazijn is dit dus niet het geval. En ben je bang voor de sterke geur van appelazijn? Dan helpt de lavendelolie om de appelazijngeur te verbloemen.

Snellere haargroei

Wat we allemaal het liefste willen zijn lange, glanzende lokken. Door je haar te wassen met appelazijn worden de haarwortels versterkt en daarnaast bevordert het goedje de haargroei.

Niet alleen groeit je haar sneller en versterkt appelazijn de haarwortels, ook maakt het je haar nog eens zijdezacht. De natuurlijke zuren in de azijn zorgen er namelijk voor dat de haarschubben gesloten worden. Zo verminder je de kans op gespleten haarpunten en voelt je haar na een goede wasbeurt zijdezacht aan.

Hét recept

  • 45 milliliter appelazijn
  • 100 milliliter water
  • 50 milliliter lavendelolie
  • een sprayflacon

Voeg alle ingrediënten in een grote sprayflacon en schud de mix goed door elkaar. Gebruik deze mix in plaats van de shampoo onder de douche, masseer het goed in je haren, laat het een paar minuten intrekken en was het daarna zorgvuldig uit.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws