Huh: om deze reden zou je je haar eens met rijstwater moeten wassen 

Jawel, je leest het goed: rijstwater

Als we het hebben over onze hair care routine, hebben we het al lang niet meer alleen over een goede shampoo en een fijne conditioner. Zo zijn er tig haarserums en -maskers waar visagisten bij zweren. Maarre, er is nóg een product dat je prachtige lokken oplevert, namelijk: rijstwater!

Voordelen rijstwater

Het klinkt wellicht een beetje gek om je haar met rijstwater te wassen, maar naar verluidt stimuleert rijstwater de haargroei. In Japan zouden vrouwen al eeuwen de yu-su-ru-methode volgen. Als je gebruikt maakt van deze methode was je je haar met rijstwater. Waarom je dat zou doen? Omdat het je haar zachter, sterker én glanzender maakt.

Rijstwater bevat namelijk veel eiwitten, vitamines en antioxidanten. Je haar zou er dan ook blij van worden als je je lokken zo nu en dan met rijstwater wast. Bovendien zou deze methode ook een jeukende hoofdhuid verminderen, roos tegengaan én je haar meer volume geven. Sounds good!

Rijstwater maken

Zelf rijstwater maken? Het enige wat je nodig hebt is een portie rijst en een grote mok water. Doe de rijst en het water in een kom en roer net zolang tot het water een witte kleur krijgt van de rijst. Schenk het verkleurde water – zonder de rijst – in een spuitflacon. Je kunt het rijstwater zo’n vijf dagen in de koelkast bewaren.

Gebruik het rijstwater om je lokken mee te spoelen of spuit je haar na het wassen royaal in met rijstwater. Doe je haar in een knot, laat het rijstwater vijftien à dertig minuten intrekken en spoel daarna uit. Easy does it!

Beeld: iStock

Laatste nieuws