Vakantie-lifehack: zo betaal je niks extra voor je bagage

Gratis extra bagage? Yes, please!

Lees ook

Vakanties zijn heerlijk! Althans, wanneer je eenmaal op de bestemming bent gearriveerd. De inpakstress die er voor vertrek bij komt kijken is minder fun. We willen zoveel mogelijk leuke outfits meenemen, maar je moet je aan een maximaal gewicht houden als je gaat vliegen. Maar er is gelukkig een lifehack waardoor je tóch wat extra’s mee kunt nemen, zonder dat je moet bijbetalen.

Maximaal gewicht

Weken voordat we vetrekken beginnen we met de eerste inpaklijstjes. We verzamelen alle kleding die we mee willen nemen en kopen nog wat laatste dingetjes. De stapel wordt steeds groter: kleding, schoenen, toiletspullen, laptop, camera… Het is iedere keer weer een uitdaging: zoveel mogelijk in je koffer proppen en toch onder het maximale gewicht blijven. De aankopen op je vakantiebestemming moeten er immers op de terugweg ook nog bij passen. Toch is er een manier om extra spullen mee te nemen. Op TikTok kwamen wij namelijk een fantastische hack tegen waardoor je nooit meer hoeft bij te betalen voor je extra bagage.

Kussensloop

De oplossing is makkelijker dan je denkt en ligt gewoon in je kast: een kussensloop! Ja, je leest het goed. Een kussensloop is alles wat je nodig hebt. Een kussen mag namelijk altijd gratis mee in het vliegtuig. Heb je dus een stapeltje kleding over die niet meer in je koffer past? Stop het dan in een kussensloop. Deze neem je zonder problemen mee het vliegtuig in voor noppes. En het geeft je ook nog eens wat extra comfort op je vlucht.

@nolimitua

#travelhack #travelhacks #pillowtransformation #lifehack #travellight #noonesgonnaknow #traveltips #travellife #traveltip

♬ how would they know bad girls club – Chris Gleason

Met de camper

Wil je dergelijke inpakstress helemaal voorkomen? Dan kun je natuurlijk ook het vliegtuig vermijden. Ga bijvoorbeeld op vakantie met de camper! Op reis gaan met een camper is hot. Maar wat verklaart dan die populariteit? Dat is in één woord samen te vatten: vrijheid. Met een camper kun je gaan en staan waar je maar wilt. Hoewel dat met een tent of caravan ook prima lukt, is het met een camper allemaal nét wat beter.

Je hebt wel de gezelligheid en het gevoel van vrijheid zoals wanneer je met een tent op de camping staat, maar dan wel met meer comfort van je eigen huisje op wielen. Je kunt bijvoorbeeld je fietsen achterop meenemen, je kunt douchen en naar de wc en ook nog eens koken in de camper. Alles wat je nodig hebt, is bij de hand. Enne, je kunt zoveel bagage meenemen als je wilt!

Bron: TikTok @nolimitua, Fem Fem | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook